• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yapımına başlanan yıllık 30 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Bölgesel Havaalimanı inşaatı için kredi arayışına giren yüklenici firma Çukurova Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş., Rus şirket olan Stroy İnvest ile anlaştığı ve  inşaatın bayramdan sonra devam edeceği belirtildi.

357 milyon Euro yatırım bedeliyle tamamlandığında Türkiye'nin en büyük havalimanlarından biri olacak Çukurova Bölgesel Havalimanı projesi için bu güne kadar 60 milyon Euro harcandığı,  havaalanının yüklenici firması Koçoğlu İnşaat Sanayi Tarım ve Hayvancılık Ticaret A.Ş. tarafından kurulan Çukurova Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş.`nin yurt içindeki kredi arayışlarından sonra Rus Stroy İnvest firması ile anlaşmaya vardığı belirtildi.

Şirketin ortaklık ve hisse devir işlemlerinin tamamlandığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından da onaylandığı ifade edildi. 

Anlaşma sonrası bir açıklama yapan Proje Müdürü Ozan Güzel; "Bir süredir devam eden yurt dışı kaynaklı finansman ve ortak arayışında sona gelindi. Konu ile ilgili tüm sözleşme ve devir işlemleri  tamamlanarak imzalar atıldı. Şu anda bayram ertesinde tekrar hızla başlamak için ekiplerimizi şantiye sahasına mobilize ediyoruz. Ekiplerimizin tekrar sahaya intikalinden sonra proje 24 saat 3 vardiya esasına göre hızla devam edecek ve en kısa sürede havalimanı hizmete girmiş olacak. Projede, yaşanan kısa sureli beklemelerden dolayı sıkıntı olmayacak. Belirlenen süreler dahilinde proje tamamlanacaktır." dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)