• DOLAR 32.5
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2488.254
  • ...
`Kutlama Mesajı Değil, Hakkımızı İstiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Şafi Özperk 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı. Öğretmenler açısından çok da kutlanacak bir durum ortada olmaması nedeniyle "Öğretmenler Günü`nü kutluyoruz" demeyi uygun bulmadıklarını belirten Özperk, "Her yıl Öğretmenler Günü`nde süslü cümleler ile öğretmenlerin duygularına hitap edenlerin, bu yıl alışkanlıklarını bir kenara bırakmasını ve öğretmenlerin, kuru lafa karnının tok olduğunu bilmesini istiyoruz." dedi.

Eğitime en fazla bütçeyi ayırdıklarını ve eğitimin öncelikleri olduğunu söyleyen hükümete, tepki gösteren Özperk,"Eğitime verilen değerin en önemli göstergesi olan öğretmen maaşlarını hatırlatıyor ve emeğimizin karşılığını, hakkımızı istediğimizi belirtiyoruz." dedi.

Özperk, "İş lafa geldiğinde mangalda kül bırakmayanlar; mecliste, danışmanına 3.600, sekreterine 3.156, şoförüne 2.700 TL maaş verirken öğretmene sıra gelince 1.577 TL, maaş vermesine tahammül edemiyoruz. En düşük maaş reva görülen öğretmenler, bırakın ülkeyi geleceğe taşımayı, maaşlarının düşüklüğü nedeniyle kendilerini diğer aya taşıyamamaktadır." ifadelerine yer verdi.

Okul Yöneticilerinin Gururu Okul Başlamadan Kırılmıştır
"24 Kasım`da mesleğin onur ve gururunu hatırlatacak olanlar bilmelidirler ki, aynı zamanda öğretmen olan okul yöneticilerinin gururu, daha okul başlamadan kırıldı."diyen Özperk, "Okullara bütçe, hizmetli, memur göndermeyip, adeta dilencilik yaparak okulu ayakta tutmaya çalışan okul idarelerine il denetmenlerini soruşturma yapmaya gönderen Milli Eğitim Bakanlığı, yöneticilerin motivasyonunu alt üst etmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı`nın bağış soruşturmalarını geri çekmesini ve okullara acilen bütçe vermesini bekliyoruz." şeklinde seslendi.

Öğretmenler olarak; maaş ve ek ders ücretlerinin düşüklüğü, 6 yıldır kariyer basmakları sınavının yenilenmemiş olması gibi devam eden sorunlara yeni sorunlar eklendiğini belirten Özperk, "Özür grubu tayin hakkımızın yılda bir defa olacak şekilde sınırlandırılması ve aile bütünlüğümüzün parçalanması, ek ödemelerde muadili yok gibi inandırıcılıktan uzak bir yaklaşımla kapsam dışında bırakılmamız gibi kabulü asla mümkün olmayan yeni sorunların, eski sorunlarla birlikte bir an önce ortadan kaldırılmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Özperk, "Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor. Van depreminde hayatını kaybeden meslektaşlarımıza Allah`tan rahmet diliyoruz." dedi.

Veysi Demir- İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir