• DOLAR 32.573
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2436.702
  • ...
Veteriner hekimine yapılan saldırı kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Mustafakemalpaşa’da veteriner hekimlerin hayvan pazarında görevlerini yerine getirirken hayvan ticareti yapanlarca sözlü tacize uğraması ve fiziksel saldırıya maruz kalmasına tepki gösteren STK temsilcileri düzenledikleri bir basın açıklaması ile olayı kınandı.

Hayvan ticareti yapan şahısların önce tacizine ardından hakaret ve tehditlere maruz kalan veteriner hekimlere sahip çıkan Tarım Orkam-Sen, TOÇ Bir-Sen, Türk Tarım Orman-Sen, Veteriner Hekimler Odası ve Veteriner Sağlık Tek. Derneği Bursa şubeleri, ortak basın açıklaması ile yaşanan hadiseyi kınadı.               

Mustafakemalpaşa  Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen eylemde ortak basın açıklamasını okuyan TOÇ Bir-Sen 10 No’lu Şube Başkanı Lütfü Günerigök, Mustafakemalpaşa İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde verilen görevleri layıkıyla yapmaya çalışan hayvan sağlık personeline yönelik yapılan şiddete maruz kalan ve ölümle tehdit edilen veteriner hekimlerin yalnızca görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını, bunun içinde hedef haline getirilmelerinin personelin çalışma şevkini kırdığını ve psikolojilerini bozduğunu söyledi.

“İlçe ekonomisi adına önemli bir göreve imza atıyorlar”

İlçede aylık ortalama bin büyükbaş ve 300 küçükbaş hayvan sevkinin gerçekleştiğini belirten Günerigök, veteriner hekimlerin ilçe ekonomisi açısından önemli bir görevi gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Günlük yaklaşık 10 araç kanatlı hayvan sevki raporu ve 10 araç yumurta sevk raporu yazılmaktadır. Bunun yanında günlük 10 araç hayvansal ürün karkas raporu da mezbahada düzenlenmektedir. Gerekli önlemler alınmadığı takdirde personelimiz iş bırakma eylemi yapacaktır. Daha da ötesi Hayvan pazarlarında görev yapan arkadaşlarımız can güvenlikleri olmaması nedeniyle ilçeden tayin olmayı düşünmektedir. Bu durum ilçe ekonomisine de bir kayıp anlamına gelmektedir.” diye konuştu.

“Önlemlerin alınması için bir can kaybetmek mi gerekiyor?”

Gereken önlemlerin bir an önce alınması için yetkililere seslenen Günerigök, “Burada önlemlerin alınması için bir can kaybetmek mi gerekiyor? Arkadaşlarımıza bu tehditleri yapanları kınıyor, buradan ilçe kaymakamını, ilçe emniyet müdürünü görevlerini yapmaya çağırıyoruz. İlçede asayişi sağlamak bu makamların görevidir. Hayvan pazarında sürekli olarak Ekip görevlendirmelerini, testi kırılmadan bir insanımızın canı yanmadan önlem almaları gerektiğini söylüyoruz” şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir