• DOLAR 32.365
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.103
  • ...
`İki büyük musibetle karşı karşıyayız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam ümmetinin içinde bulunduğu en büyük sorunların başında Âlimlerin ve Müslüman yöneticilerin sorumluluklarını layıkıyla yerine getirememelerinin bir sonucu olarak İslam ümmetini parçalayan fitneler olduğuna dikkat çeken Âlimler Birliği Başkanı Molla Abdulkadir Aydın, Âlimlerin sorumlulukları hususunda önemli uyarılarda bulundu.

Günümüzde Müslümanların yaşadıkları en büyük problemlerin başında ırkçılık ve mezhepçilik taassubunun geldiğini belirten Molla Aydın, ilim adamlarının sorumluluğu çok büyük olduğunu söyledi.

Molla Aydın, “Ulema mesuliyetlerini idrak ederek toplumların içerisinde fonksiyonlarını, mesuliyetlerini yerine getirmelidirler. Allah (cc) bilenlerle bilmeyenlerin bir olamayacağını bizlere söylüyor. Onun için ümmetin içinde bulunduğu bu sıkıntılardan kurtulmaları için çare ilim adamlarıdır âlimlerdir.” diyerek Âlimlerin görev ve sorumluluklarını hatırlattı.

Âlimlere büyük sorumluluklar düşüyor

Ümmetin varisleri olan âlimlerin bu halkların tek kurtuluş reçeteleri olduğunu söyleyen Molla Aydın, mesuliyetini idrak eden ilim adamlarına seslenmek istediklerini söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne olur kendimize gelelim, sorumluluğumuzu idrak edelim ve ümmetin hatta dünya insanlığının sorumluluğunu düşünerek mesuliyetin bize ait olduğunu bilelim. Allah`ın bu sorumluluğu ilim adamlarına yüklediğini unutmayalım. Bu noktada Allah (cc) bizlere büyük sorumluluklar yüklemektedir.”

Yaşanan büyük bir fitnenin sonucunda bu gün kendisine Müslüman diyen insanların gözlerini kırpmadan bir birlerini katledecek kadar cüretkâr davranmalarının, Müslümanların en büyük üzüntüsü ve elemi olması gerektiğini belirten Mola Aydın, “Camileri tahrip ediliyor, camilerde İslam adına Müslümanlar katlediliyor. Bunları yapanlar bunu ne adına yapıyor? anlamış değilim. Hâlbuki Allah (cc) bir insanı suçsuz yere öldürenin bütün insanlığı öldürmüş gibi olduğunu bize bildirmiyor mu?” şeklinde konuştu.

Bu sorunların çözümünü acaba kim gerçekleştirecek. Ey ilim adamları ey Alimler bu sorumluluk size aittir. Bu sorumluluk İslam ümmetinin önderlerine aittir. Bu sorumluluk İslam coğrafyalarındaki İslam ülkelerindeki şeyhlere alimlere aittir. Bu mesuliyeti idrak ederek bu sorumluluğun altına sizlerde bizlerde eliminiz koyalım. Allah (cc) ayette işaret ettiği üzere ilim adamlarına sorumluluk düşmektedir. Sessizliğimizi bir nebzede olsa ortadan kaldıralım mesajlarımızı sunalım. Şükürler olsun ki, imkanlar çoğalmıştır, teknik teknoloji çoğalmıştır, basın yayın çoğalmıştır.

Ümmetin sorunlarına çözüm üretilmeli

Âlimler  ve Müslüman idarecilere seslenerek, İslam coğrafyasına yaşanan sorunlara bir çözüm üretilmesinin elzem olduğunu ifade eden Molla Abdulkadir Aydın, Hz. Peygamberin ifade ettiği husus olan iki sınıf insana, Ulema ve Umeraya (Yönetici) değinerek, bu durumun İslam coğrafyasına bu gün artık ehemmiyet arz ettiğini ve bu iki sınıfın düzelmesi durumunda toplumun düzeleceğini dile getirdi.

“En faziletli Cihad zalimin karşısında hakkı haykırmaktır”

Âlimlerin peygamberlerin varisleri olmaları hasebiyle zalimlerin karşısında susmalarının kabul edilemez olduğunu ve günümüz için de en büyük mücadele ve en faziletli Cihadın hakkı haykırma olduğunu söyleyen Molla Aydın, “ Bizim mesuliyetimiz çok büyüktür. İslam ümmetinin içinde düştüğü bu katliamlardan ve bu çilelerden kurtulma yolunu ve çözüm noktalarını âlimler ümmete sunmaları gerekir. Bir yerde bir sorun varsa, o sorunun çözümünde görevli olan kişi o işin ehli olan kişilerdir. Bu görevde tabiî ki idarecilerden de önce âlimlere düşmektedir. Âlimler hakkı söyleyecek, hakkın yanında yer alacaklardı.” dedi.

Ümmetin en büyük iki musibeti, Irkçılık ve Mezhepçilik

İslam ümmetinin şu an iki büyük musibetle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Aydın, “Şu an iki büyük musibetle karşı karşıyayız, birisi ırkçılık tehlikesi bir diğeri ise mezhepçilik tehlikesidir. Oysaki, İslam düşmanları Müslümanlara saldırırken ne ırka ne de mezhebe bakıyor. Onların hedef aldığı tek şey İslam ve Müslümanlar. Onlar kendi saraylarında otururken, Müslüman halkın kanı dökülüyor. Camiler de Müslüman kanı dökülüyor. Ümmetin bu sorununun mutlaka çözülmesi lazım. Bu halin muhakkak değişmesi gerekir.” dedi.  (Ahmet Bayram – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir