• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İtfaiyecilere soruşturma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Valiliği'nin idari soruşturmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı, Mazıdağı İtfaiye Grup Amiri ile Nusaybin İtfaiye Grup Amiri'nin de aralarında olduğu 20 itfaiye personeli hakkında soruşturma başlattı. IŞİD'in Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'ye (Ayn el Arap) 6 Ekim 2014'te saldırmasını protesto etmek için Mardin ve Batman'da yapılan gösteriler sırasında çıkan yangınlara müdahale etmedikleri gerekçe gösterilen itfaiyeciler, "görevi kötüye kullanmak"la suçlanıyor.

İtfaiye amirleri ve erleri çıkan yangınlara müdahale etmedikleri iddialarını reddetti. Yangınlara anons geldikten sonra zamanında müdahale ettiklerini savundular.

Batman Belediyesi İtfaiye Müdür Yardımcısı Enver Anaç, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında aralarında itfaiye müdürü, amiri ve erlerin de olduğu 11 kişinin ifadelerine başvurulduğunu söyledi.

Soruşturma kapsamında çıkan yangınlara geç müdahalede bulunulduğu iddialarının yer aldığını aktaran Anaç, şunları ifade etti:

"İtfaiye Müdürü M.Ç, itfaiye amiri U.T ile vardiya çavuşu C.A, itfaiye erleri Z.Ç, O.Ö, E.D, M.A, S.Y. R.T, Y.A ve İ.Ş'nin ifadeleri alındı. Olaylar sırasında birçok caddenin kapalı olması nedeniyle arkadaşlar müdahale etmekte sorun yaşadı. Bu nedenle haklarında soruşturma açılmıştır."

Türkiye genelindeki Kobani'ye destek eylemleri sırasında çıkan olaylarda 40'tan fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Anadolu Ajansı

Bu haberler de ilginizi çekebilir