• DOLAR 32.538
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2425.09
  • ...
Myanmar`da Medrese katliamı 6 ay sonra ortaya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Myanmar'da Budist çetelerin altı ay önce bir gece yarısı içindeki öğrencilerle ile beraber bir medreseyi ateşe verdikleri iddia ediliyor. Olay, saldırı esnasında hayatını kaybeden medresenin kurucusu hocası ve Celaleddin Osmani'nin oğlu tarafından açıklandı.

Hindistan'ın Haydarabad kentinde, bağış ve zekat toplamak için gezen iki Arakanlı müslüman, geçtiğimiz akşam saldırıya uğradı. Ummid.com haber sitesine konuşan saldırıya uğrayan Muhammed Cevad ve Abdul Mecid Medeni isimli iki Arakanlı Myanmar'da zulümden kaçarak Hindistan'a sığındıklarını söyledi. Medeni, "Myanmar'da Müslümanların öldürülmesinden sorumlu olan Budist çete altı ay önce babam Celaleddin Osmani tarafından kurulan İslami eğitim yapılan bir medreseyi ateşe verip herkesi öldürdüler" dedi. Medeni yaptığı açıklamada babası Celaleddin Osmani ile birlikte medresede okuyan 200'den fazla genç olduğunu söyledi.

Muhammed Cevad (21) ile Abdul Mecid Medeni (37) mülteci olarak Hindistan'ın Haydarabad şehrinde yaşıyor. Kendilerine BMMYK ve Hindistan hükümeti tarafından kimlik kartları verilmiş. Muhammed Cevad da benzer trajedilerle defalarca karşı karşıya geldiklerini anlattı. Budistlerin bir başka saldırısında da iki kardeşini öldürdüklerini söyledi

Cevad ve Abdulmecid Myanmar'dan kaçan ve Haydarabad'ın farklı bölgelerine sığunan 3 binden fazla Arakanlı Müslüman olduğunu söyledi.

Dünya Bülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir