• DOLAR 32.367
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2324.93
  • ...
Peygamber Sevdalıları Platformundan Kadir Gecesi mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Kadir Gecesi münasebetiyle yayımladığı tebrik mesajında, bin aydan daha hayırlı olarak bildirilen bu kutlu zaman diliminde İslam ümmetinin içinde bulunduğu halden kurtulması için Allah`a yakarışta bulunma tavsiyesinde bulunundu.

Platformun genel merkezi tarafından yayımlanan Kadir Gecesi tebrik mesajında, bazı vakitlerin barındırdıkları mana itibarıyla diğer vakitlerden daha hayırlı olduğu belirtilerek, Ramazan nasıl on bir ayın sultanı ise Kadir Gecesi`nin de gecelerin sultanı olduğu ifade edildi.

Tebrik mesajının devamında, “Rabbimizin bize bir mağfiret vesilesi kıldığı hayır ve bereketlerle dolu Ramazan-ı Şerif'in son on gününün tekli gecelerinde gizlenen bu mübarek gece bizler için fırsattır.

Zira ayeti kerimenin işaretiyle o gecede melekler her bir iş için inerler ve o gece tan ağarıncaya kadar bir esenliktir, buyurulmuştur. Dolayısıyla bu kutlu zaman dilimini en güzel bir şekilde idrak etme azim ve kararlılığı içerisinde olmalıyız.” Denildi.

Allah`ı  hoşnut etmede yegane ölçünün  Kur`an ve Sünnet olduğu vurgusu yapılan tebrik mesajında, “İnsanlığın dünya ve ahiret saadeti için vaz edilen İslam dini, her işimizde olduğu gibi Ramazan Ayı boyunca  ve bu mübarek gecede nasıl ibadet edeceğimizi belirlemiştir. Kadir Gecesi`ni en güzel şekilde ihya etmeyle ilgili olarak insanlığa üswe-i hasene olarak işaret buyurulan Efendimiz (sav), bu gecede Rabbine olan ibadetlerinde daha büyük bir heyecan içerisinde dua ve niyazda bulunurdu.”  İfadelerine yer verildi.  

Tebrik mesajında ayrıca, “Bin aydan daha hayırlı olarak bildirilen bu kutlu zaman diliminde İslam ümmetinin içinde bulunduğu halden kurtulması için Rabbimize yakarışta bulunmalıyız. Zira bugün baştanbaşa tüm islam coğrafyası kan deryasına dönmüş durumda. Suriye'de, Mısır'da, Gazze`de, Irak`ta, Mynmar`da Doğu Türkistan`da ve Yemen`de her gün çocuk, ihtiyar, kadın ve erkek ayrımı yapılmadan kanımız akıtılıyor.” İfadeleri kullanıldı.

Tebrik mesajında son olarak, “Bu vesileyle idraki içerisinde bulunduğumuz bu mübarek günler ve Kadir Gecesinin; başta üye ve gönüllülerimiz olmak üzere İslam ümmetinin kurtuluşuna vesile kılmasını Yüce Allah'tan diliyoruz” denildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir