• DOLAR 32.589
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2507.951
  • ...
Camiler sabaha kadar açık olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslümanlara kendilerini Kadir Gecesi`nde manevi ortamın içerisinde bulmalarını tavsiye eden Mersin İl Müftüsü Ali Melek, bu gece Mersin genelinde bulunan 672 caminin sabah namazına kadar açık kalacağını ifade etti.

Mersin merkez ilçe ve genelinde camilerin sabaha kadar Müslümanların hizmetinde olduğunu söyleyen Melek, “Mersin`imizde her yıl olduğu gibi Kadir Gecesi`ne has özel programlarımız olacak. Mersin`de metropol ilçelerimizin 165 camisi sabaha kadar açık olacaktır. Mersin genelinde ise Hz. Mikdat ve Ulu Camii başta olmak üzere 672 camii açık kalacak. Camilerimizde yatsı namazından önce Kadir Gecesi ile alakalı olarak vaaz ve nasihatte bulunulacak. Yatsı namazını müteakip mevlit, Kur`an-ı Kerim ve okunan hatimlerin duasıyla neticelenecektir.” dedi.

“Sakal-ı Şerif ziyarete açılacak”

Mersin`de bulunan iki büyük caminin programı hakkında açıklamada bulunan Melek, “Akdeniz Ulu ve Hz. Mikdat Camilerinde Sakal-ı Şerif ziyarete açılacak. Sakal-ı Şerif ziyaretinden sonra tesbih namazı kılınacak. Daha sonra teheccüd namazı cemaatle kılınacak. Sabah namazlarından önce okunan mukabele okunacak. Daha sonra sabah namazı kılınacak. Sahurlarına kalan vatandaşlarımıza Hz. Mikdat ve Ulu Camisinde sahur yemeği de verilecek. Namazın kılınmasının ardından program son bulacak. Mersinimizde birkaç yıldan beridir devam eden programımız böylelikle ihya edilmiş olacak.” şeklinde belirtti.

Melek, “Vatandaşlarımızın bu gece gerçekten bu manevi atmosferin içerisinde bulmalarını tavsiye ediyorum. Kadir Gecesi`nden sonraki geceleri de bu gecenin anlayışıyla kendi evlerinde geçirmelerini tavsiye ediyorum.  Bu geceyi ise mümkün olduğunca kendi evlerinde değil camilerde geçirsinler. Camilerimizde yapılacak olan programlara iştirak ederek bu gecenin manevi ortamından istifade etmeye çalışmalıyız diye düşünüyorum.” diye konuştu.

“Müslümanlara dua edelim”

Bu faziletli gecede yangın yerine dönmüş olan İslam âlemi için dua edilmesi gerektiğine değinen Melek, “Mersinimizde yaşayan tüm insanlarımızın Kadir Gecesi`ni tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah nice Ramazanlara, nice Kadir Gecelerine bizleri ulaştırsın. Tüm İslam coğrafyasının aynı güzellikler içerisinde geçirmelerini, yangın yerine dönmüş olan yerlerin sakin ve sükunetin hâkim olmasını, oradaki Müslümanların barış içerisinde yaşamalarını temenni ederken diğer insanların da hidayetine vesile olmasını temenni ediyorum. Elimizden geldiğince İslam âlemi için dua edelim.” dedi.   (Osman Öksüz-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir