• DOLAR 32.539
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2440.497
  • ...
Adana`daki mezarlıklar bayram ziyaretleri için hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`daki mezarlıklarda yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle temizlik ve bakım çalışmaları başlatıldı. Adana Büyükşehir Belediyesine bağlı Mezarlıklar Daire Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar çerçevesinde 500 personelin görevlendirildiği bildirildi.

Adana genelinde yaklaşık bin 118 adet mezarlıkta günlük defin, bakım ve temizlik hizmeti verdiklerini ifade eden Mezarlıklar Daire Başkanı Cemalettin Kaya, "Gerek Adana merkezde, gerekse gezici ekiplerimiz desteğiyle ilçelerimizde, vatandaşların bayram süresince rahat bir şekilde mezarlık ziyaretlerini gerçekleştirmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Adana Asri Mezarlığı, Buruk Mezarlığı, Kabasakal Mezarlığı, Akkapı Mezarlığı ve Küçükoba Mezarlığı'nda bayram öncesi bakım ve temizlik çalışmalarımız hızlandı. Tüm bu hizmetleri 500 personel ve 60 araç ile 24 saat kesintisiz olarak gerçekleştiriyoruz." dedi.

Toplam 20 adet cenaze nakil aracının yanı sıra 15 adet otobüs ile defin törenlerine ulaşım sağladıklarını ifade eden Kaya, "En önemlisi THY (Türk Hava Yolları) aracılığı ile Türkiye'nin 42 iline cenaze nakli gerçekleştiriyoruz. Bu sistem daha ekonomik ve hızlı olması nedeniyle gerek belediyemiz, gerekse vatandaşlar tarafından tercih edilmekte.” şeklinde konuştu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir