• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Belediye konserlerine bir tepki de STK`lardan geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP`li Büyükşehir ve İpekyolu ilçe belediyeleri tarafından Van`ın farklı noktalarında, “Ramazan Şenlikleri” adı altında yapılan kızlı/ erkekli şenlik ve konserlerin gayri ahlaki ve gayri İslami etkinlikler olduğunu belirten STK temsilcileri, Ramazan şenlikleri adı altında düzenlenen bu etkinliklere karşı bilinçli ve şuurlu olunması çağırısında bulundu.

Belediyelerin düzenlediği ve HDP destekli şenliklerin Ramazan şenliğinden çok örgüt propagandasına dönüştüğünü belirten Sabır-Der Genel Sekreteri Yusuf Türk, yapılan etkinlikler hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Normal zamanlarda yapılmayan konserlerin özellikle Ramazan ayında yoğunlaştırılması ve teravih namazı vakitlerine denk getirilmesinin Müslüman halkın tepkisine neden olduğunu belirten Türk, düzenlenen bu etkinliklerle, Müslüman Kürt halkının değerleriyle bağdaşmayan ortamların oluşturulduğunu belirterek, “Bu etkinlikler HDP zihniyetinin asıl amacını da ortaya koymaktadır.” dedi.

Konserlerin özellikle Teravih namazına denk getirilmesinin camiye namaz için gelen cemaati rahatsız ettiğini belirten Türk, etkinliklerin nerdeyse sahura kadar devam ettirilmesinin ise evinde dinlenmek isteyen halkı rahatsız ettiğinin altını çizdi.

“Bu yapılanlar gayri İslamidir”
Ramazan ayında yapılan konserlerin İslamda yeri olmadığını vurgulayan Türk, “Bugün insanoğlunun unuttuğu bir şey vardır. Bizler bu dünyaya kulluk için geldik. Allah`u Teâla mademki bizleri kulluk için yaratmış neden biz bu çizginin dışına çıkıyoruz. Kulluk dediğimiz şey yaratıcının çizdiği sınırların dışına çıkmamaktır. Bugün özgürlük adı altında bu topluma yapmış oldukları birçok etkinlik vardır. Bunların hiçbir taneside İslami değildir. Tam tersine gayri islamidir.” dedi.

“Bunun adı özgürlük değil sapıklıktır”
Özgürlük adı altında Allah`ın razı olmadığı şekilde eğlenmenin doğru olmadığını ifade eden Türk, “Bizler o çizginin dışına çıktığımız vakit bunun adı özgürlük değil sapıklık olur. Bizler Allah`u Tealanın bizler için çizmiş olduğu meşru daire içinde her halden istifade etmeye çalışacağız. Müslümanların eğlenmeye hakları vardır. Ancak bu eğlenme Allah`u Tealanın razı olduğu doğrultuda olmalıdır.” şeklinde konuştu.

“Bu konserlere bir anlam veremiyoruz”
Ramazan ayında insanların ibadetle meşgul olması gerektiğini vurgulayan Türk, yapılan bu konserlerin hangi akla hizmet ile yapıldığına ise bir anlam veremediklerini söyledi.

Ramazan ayında  Kur`an`ın indirildiğini ve Ramazan ayının fıtratının Kuran ve Allah`ın razı olacağı şekilde ibadet yapmak olduğunu söyleyen Türk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Müslümanların bu ayda günahları için tevbe etmesi, amellerine yoğunluk vermesi ve kendilerini Rablerine yaklaştırmaları gerekirken halkın bu tür anlamsız, ahirette azaba sebep olacak etkinliklere katılmasına bir anlam veremiyorum. Onun için halkımızın bir an önce uyanması gerekir. Bu durumun ne kadar büyük bir gaflet olduğunu anlaması,  bilmesi gerekir.” dedi.

“Ramazan denilince akla mukabele halkaları teravih ve ibadetler gelir”
Dindar Van halkına dayatılan bu tür gayri İslami ve gayri ahlaki etkinliklere karşı Van halkından daha duyarlı olmalarını ve kendilerini bir Müslüman olarak bu gibi ortamlardan muhafaza etmeleri tavsiyesinde bulunan Türk, son olarak şu tavsiyelerde bulundu:

“Eskiden Ramazan ayında camiye gidilir mukabele halkalarına katılırdık. Bu konuda halkımıza çağrımız Allah rızası için kendimize gelelim, Rabbimizi unutmayalım eğer biz Allah`u Tealayı bu dünyada unutursak Allah da bizi unutur. Ölüm daha gelmeden bu şuurda olup günahlarımızdan dönmemiz gerekir. Bilinçli Müslümanlar olarak halkımızı uyarmamız gerekir.” (Murat Dalgın-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir