• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
Şırnak'ta HÜDA PAR üyesine bombalı saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ta Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyelerinden Ahmet Osal'ın evine bir yıl içerisinde üçüncü kez saldırı düzenlendi.

Edinilen bilgilere göre, ev sahibinin bahçede istinat duvarı yapımı için çalışması sırada meydana geldi. Saat 01.00 sıralarında PKK'liler tarafından Osal'ın evine el yapımı parça tesirli 2 adet ses bombası atıldı.

Salona düşen bomba büyük bir gürültüyle patlarken, evin arka girişindeki avluya düşen bomba patlamadı. Ölen ve yaralanın olmadığı patlamada evde maddi hasar meydana geldi.

Olay yerine gelen polis olay incelemelerde bulundu. Hasar tespit çalışmasının ardından patlamayan ses bombası incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Saldırıyla ilgili bilgi veren HÜDA PAR İl Başkanı Abdullah Kılınç, bölgede mütedeyyin insanların yıllardır haksızlık ve zulümlere karşı karşıya kaldığını belirtti.

Osal'ın evine daha önce de 2 kez saldırı gerçekleştirildiğini belirten Kılıç, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Kılıç, "Umarız bu olaylar son bulur. Biz bu olayları tasvip etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Bu gibi olaylar kimseye fayda sağlamaz. Çözüm süreci ölüm sürecine dönmüştür. Biz hem devletten hem de PKK’den daha çok bu çözüm sürecine destek verdik. Ama bu süreç itibarıyla HÜDA PAR her iki kesimden de zarar görmüştür.” dedi.

Saldırıya uğrayan HÜDA PAR üyesi Ahmet Osal da, devletin bölgeyi PKK’ye teslim ettiğini belirtti.

Yıllardır PKK’nin Kürt halkına yaptığı baskı ve zulümlere değinen Osal, “Ölen Kürt, öldüren Kürt, yakalanan Kürt, işyeri yakılan Kürt'tür böyle Kürt davası olur mu? PKK’nin amacı Müslümanları kendi içerisinden kaldırmaktır bunun için uğraş vermektedir. Bunlar Kur’an-ı tekmeleyen camileri yakan gurühlardır. Bunlar Kürtlerin temsilcisi olamazlar.”   (İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir