• DOLAR 32.438
  • EURO 34.467
  • ALTIN 2486.84
  • ...
IŞİD, Yermuk Kampı`nda Hamas Liderini Camiden Çıkarken Şehit Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

IŞİD, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Yermuk Kampı'ndaki liderlerinden Mustafa Eş-Şer'an'ı dün akşam (12 Temmuz Pazar) teravih namazından sonra kamptaki Abdülkadir El-Huseyni Camii'nden çıkarken şehit etti.

Medya kaynaklarından edinilen bilgiye göre, IŞİD üyesi maskeli iki kişi, cami çıkışı Eş-Şer'an'a ateş açtı ve başından yaralanan Hamas lideri hastaneye kaldırıldıktan yaklaşık bir saat sonra hayatını kaybetti.

Mustafa Eş-Şer'an'ın Filistin Hayır Heyeti'nin eski müdürü olduğu, Yermuk Kampı sakinlerine hizmette ve yardım faaliyetlerinde önemli rol oynadığı, geçen Nisan ayında IŞİD'in kampı ele geçirmesinin ardından da kampı terk etmeyi reddettiği ifade edildi.

El-Vefa Hayır Derneği'ni kuran Eş-Şer'an'ın şehit edildiği ana kadar Yermuk Kampı'nda yardım faaliyetlerini sürdürdüğü bildirildi.

Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki Yermuk Mülteci Kampı Nisan ayından bu yana IŞİD'in kontrolünde. Kampta Nusret Cephesi'ne ve Fetih hareketine bağlı gruplar da bulunuyor. Baas rejimi güçleriyle Suriye rejimi yanlısı Filistinli gruplar da Yermuk Kampı'nı kuşatma altında tutmaya devam ediyor.

Filistin haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir