• DOLAR 32.421
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2327.379
  • ...
Doğruhaber Gazetesi Okuyucularıyla Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Doğru Haber Gazetesi Yazarı Sait Şahin konuşmacı olarak katıldığı seminerlerin ilki, Yüreğir İlçesi Çukurova Caddesinde bulunan Anadolu Der binasında 20.00`da gerçekleşti. Kuran tilavetinin ardından başlayan programa, dernek üye ve müdavimlerinin yanı sıra birçok vatandaş da katıldı.

Konuşmasında, insanlık tarihi boyunca hak-batıl mücadelesinin hep var olduğunu ve kıyamete kadar süreceğini belirten Şahin, `emri bil maruf, nehyi anil münker` konusuna değindi. İyiliği emir, kötülükten sakındırmanın, toplumun ıslahında önemli bir görev olduğunu ifade etti.

Hz Yahya`nın, zina için istenen fetva`yı vermediği için şehid edildiğini anlatan Şahin, "Günümüz Müslümanlarından da Hz Yahya misali fetvalar isteniyor. Zina, içki, kumar, faiz ve başörtü konusunda tavizler isteniyor. Taviz vermeyenler ise cezalandırılıyor. Nasıl ki kavmi, Hz Lut için `bunları yurdunuzdan sürüp çıkartın, muhakkak bunlar çokça temizlenen insanlardır` dediler. Yaptıkları hayasızlığa karşı çıkan Hz Lut`a karşı mücadeleye giriştiler. Günümüzde Müslümanların yaşadığı da bundan farksızdır. İnsanların ıslahı için çalışanların cezalandırılmak istenmesini bununla kıyaslamak mümkündür. "dedi.

Hz Muhammed (sav) ve ashabının çektiği sıkıntılardan da örnekler veren Şahin, "Hz Peygambere vahiy gelince, Varaka bin Nevfel şunları söylüyor: `Bu gördüğün Namusu Ekber`dir. Bu Musa`ya gelenin aynısıdır. Ey Muhammed keşke senin davet günlerinde genç olsaydım da kavmin seni çıkartacağı günlerde hayatta bulunsaydım.` Buradan şunu anlıyoruz, tarih boyunca hak için mücadele verenler yurtlarından çıkartılmış, hapsedilmiş ve birçok zulme maruz bırakılmışlar."dedi.

Daha sonra Seyhan İlçesi Kıbrıs Caddesi üzerindeki Mustazaf Der Adana Şubesi Dernek binasındaki programa katılan Şahin, burada da katılımcılara hitap etti.

Ayhan Kaya-İLKHA
 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29354.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29353.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29352.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir