• DOLAR 32.593
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2432.169
  • ...
Midyat`ın yeni müftüsü görevine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski müftünün yurt dışı görevi nedeniyle Ocak ayından beri boş olan Midyat Müftülük makamına atanan yeni müftü M. Şafi Bilik yeni görevine başladı.

Memleketime atandığı için mutlu olduğunu belirten Bilik, "Van`ın Gevaş ilçesinden geldim. Burayı sorunları olduğu için bilerek seçtim. 300 kişilik bir ordumuz var, İnşallah gönülleri de Midyat`ı da fethedeceğiz. Hayırlı çalışmalarımız olacak. Biz zoru başarmak için yola çıktık, kolayı yapmak herkesin işi, ama zoru yapmak herkesin işi değildir. Biz bu ilkeyle yola çıktık.  Midyat`ımız da güzel hizmetler yapmak için elimizden geleni yapacağız. Boşluktan dolayı birikmiş problemlerimiz var. Altı aylık boşluk müftülük makamı için uzun bir süredir. İnşallah üstesinden geleceğimizi umut ediyorum." dedi.

"Bu geceyi son Kadir gecemiz gibi bilip öyle ihya edelim"
Kadir gecesine değinen ve bu gecenin ibadetle geçirilmesi gerektiğini belirten Müftü Bilik, "Kadir gecesi, Kur`an-ı Kerim'de Kadir süresinde Allah-u Teala`nın buyurduğu gibi, kendisinde Kur'an-ı kerim indirilmeye başlanmıştır. Bin aydan daha hayırlı bir gece olması nedeniyle fırsatı kaçırmayıp son Kadir gecemizmiş gibi değerlendirelim. Tevbe edip yarına tertemiz çıkalım. Bolca Kur`an okuyup Rabbimize dua edelim. Tüm Müslümanların Kadir gecesini ve Ramazan Bayramlarını şimdiden tebrik ediyoruz. Allah hepimize yardım etsin. Görevimizde muvaffak etsin." şeklinde konuştu.

Hacı Kasım Altunkaya ve Hz. Muhammed camilerinde Kadir gecesi programları olacağını da ifade eden Bilik, "İnşallah ben de Hz. Muhammed camisinde olacağım. Tüm Midyatlı kardeşlerimizi bekliyoruz." dedi.  (Süleyman Tunç - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir