• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Kadir gecesi ömre bedel bir gecedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kadir Gecesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Şırnak İl Müftüsü Ahmet Özkan, Kadir Gecesi`nin yaygın inanca göre Ramazan ayının son on gününün tekli gecelerinde, kuvvetli ihtimal olarak da son üçüncü gecede olduğunu söyledi.

Kadir Gecesi`nin diğer gecelerden farklı bir gece olduğunu belirten Müftü Özkan, “ Kadir Gecesi`nin belirtisi bulunduğu gece itibarıyla sessizlik hâkimdir. Gece daha berrak yıldız ve ay daha parlak görünür. Hayvan ulumaları ve sesleri bu gecede pek görünmez.” ifadelerini kullandı.

Kadir Gecesi`ni ihya etmenin önemine değinen Müftü Özkan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kadir Gecesini en güzel şekilde ihya etmek gerekir. Çünkü bu geceyi bir sonraki yıl göremeyebiliriz. Ömürlük değerinde olan bu geceyi teravih namazı kılarak, zikir, tesbihat çekerek, teheccüd namazı kılarak, bolca istiğfar, tövbe ederek, tefekkür ederek ve Kur`an okuyarak ihya edebilir.”

Kadir gecesinin en makbul ve zirve ibadetinin çokça dua edilmesi olduğunu belirten Müftü Özkan, Müminlerin içinde bulunduğu hale ağlayarak, tazarru ile dua ederek ve ısrarla Allahtan isteyerek bu gecesinin ihya etmesinin önemin vurgu yaptı.

Özkan, bu gecede ayrıca her Müslümanın kendi nefsi muhasebesini de yapmasının önemli olduğunun altını çizdi.

 “Bu gecede çokça dua edelim”

Kadir Gecesi`nde meleklerin yeryüzüne indiklerini belirten Özkan, bu gece Allah`ın(cc) kapısına gelen hiçbir misafirini kolay kolay reddetmeyeceğini söyledi.

Açıklamasının sonunda Kadir Gecesinde tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Özkan, Müslümanların bu akşam özellikle İslam Ümmetinin içinde de bulunduğu durumu da göz önünde bulundurarak çokça dua etmesini ve ümmetin kardeşliği ve vahdeti için Rabbinin kapsını aşındırması gerektiğini söyledi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir