• DOLAR 32.493
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2481.534
  • ...
'Bu gece İslam ümmeti için dua edelim'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur’an-ı Kerimde bin aydan daha hayırlı olarak anılan Kadir Gecesinin idrak edilmesinin ehemmiyetine ve bu gecede Müslümanların yapması gerekenler hakkında tavsiyelerde bulunan âlimler, İslam coğrafyasında zulüm, kan ve gözyaşının hüküm sürdüğü bu süreçte bol bol dua edilmesi tavsiyesinde bulundular.

Ramazan ayını taçlandıran ve Kadir gecesini kıymetli kılan vesilenin Kur’an’ı Kerimin bu gecede indirilmiş olması olduğunu belirten Molla Cemal Özdemir, Kadir gecesinin ihyası için tavsiyelerde bulunarak, Kadir gecesini en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu gece İslam âlemi için bol bol dua edilmesi tavsiyesinde bulunan Özdemir, “Öyleyse bizler bu geceyi Kur'an-ı okuma, anlama, yaşama gecesi olarak bilmeliyiz.”ifadelerini kullandı.

Bu gece yapılan ibadetler bir ömre bedeldir

Peygamber Efendimizin, Kadir gecesini Ramazan ayının son 10 gününün tekli gecelerinde aradığını hatırlatan Özdemir, “Allah (cc) bu gecenin önemini bizlere bildirmek için Kur’an’ı Kerimde bir süre indirmiştir. Hayat kılavuzumuz olan kitabımız Kur’an bu gecede indirilmiştir. Bundan dolayı kadir gecesi çok kıymetli olduğu gibi bu gece yapılan ibadetler bir ömre bedeldir. Peygamber Efendimiz kadir gecesini Ramazanın son 10 günü ve tekli gecelerinde aramamızı tavsiye etmiştir. Peygamber Efendimiz Ramazanın son 10 gününde kendi ailesini de tavsiye ederek Ramazanın son 10 gününü ihya etmiştir.”dedi.

Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle

Kadir Gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğunu ve bu gecede okunacak dualar ve taleplerin Allah’ın katında değerli olduğunu belirten Özdemir, “Bundan dolayı Peygamberimiz Hz. Aişe (r.a) ‘Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle’ duasını etmeyi tavsiye etmiştir.  İşte bizlerde Kadir gecesine isabet etmek için Peygamberimizin bu tavsiyesine uyarak bulunduğumuz bu son günleri ihya etmemiz lazım. Bu geceyi dua ederek, ibadet ederek, Kur’an okuyarak, zikir ederek, İslam ümmetinin kurtuluşu için, birliği için, zalimlerin zulmünden kurtulmaları için dua etmemiz lazım.”ifadelerini kullandı.

Bu geceyi fırsat bilerek bol bol dua etmemiz lazım

Kur’an’ı Kerim’in kadir gecesinde indiğini belirten Özdemir, bu gece Kur’an’ı kerim okunması tavsiyesinde bulunarak, “Bu ay aslında Kur’an ayıdır. Çünkü Kur’an Kadir gecesinde indiği için en çok Kur’an okumamız lazımdır. Sadece okumakla yetinmemeliyiz. Kur’an okurken ayetler üzerinde tefekkür etmeliyiz. Kur’an’ın bize vermiş olduğu mesajı anlayarak okumalıyız. Kadir gecesini yakalamak için bu geceyi en iyi şekilde değerlendirmek gerekir. Bu geceyi fırsat bilerek bol bol dua etmemiz lazım. Bu gece Allah (cc) Hz. Muhammed (sav) ümmetine vermiş olduğu bir nimettir. Allah (cc) bir ömrü bu ümmete vermiştir. Onun için bu geceyi Allah (cc) bizden razı olacağı şekilde değerlendirmeliyiz.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir