• DOLAR 32.328
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2299.693
  • ...
SON DAKİKA
Suriye`den kaçan aile yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'da akrabalarının yanına yerleşen 4 nüfuslu Suriyeli aile, can güvenlikleri kalmayınca çareyi Türkiye`ye gelmekte buldular. Qamişlo şehrinde evlerine bombaların isabet etmesiyle  kaçarak Batman`a yerleşen aile, yetkililerden yardım bekliyor.

Bir hafta önce gelerek Fatih Mahallesinde akrabaları Mehdi Süleyman Mıskep`in evine yerleşen İsmail Saleh ailesi, sadece üstlerindeki elbiselerle geldiklerini ve hiçbir şeylerinin olmadığını belirttiler.  

Abit İsmail Saleh (30) ile Vetha Mehdi Mıskep(27) çifti, evlerine bombaların isabet etmesinden sonra çok zor şartlarda kaldıklarını ve bu yüzden Batman`daki akrabalarının yanına yerleştiklerini ifade ederek yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansı`na anlattılar.

2 çocuk annesi Vetha Mehdi Mıskep,“Memleketimizden üzerimizdeki elbiselerle geldiğimizden hiçbir şeyimiz yok. Özellikle çocuklarımızın üstlerine giyecek bir şeyleri yok. Akrabamızın evine yerleştik, akrabalarımızın kaldığı ev de zaten onlara dardı. Akrabalarımızın 8, bizim de 4 toplam 12 nüfus küçük bir evde kalıyoruz. Geçim sıkıntısını çekiyoruz. Allah rızası için yetkililerden bize yardım yapmalarını bekliyoruz.” şeklinde sıkıntılarını dile getirdi. (M. Sait Çelik - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir