• DOLAR 32.578
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2438.624
  • ...
`Kadir Gecesinde açılan eller boş çevrilmez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kadir Gecesi münasebetiyle açıklamada bulunan Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, bu gecenin ibadetle geçirilerek İslam ümmetine dua edilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu gecede dua için açılan ellerin boş çevrilmediğini ifade etti.

Akbaba, Kadir Gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğunu belirterek “Bu gece Kur`an-ı Kerimdeki bir sureden ismini almış, bin geceden daha hayırlıdır. Bu gecenin önemi büyüktür. Çünkü Cenab-ı Allah bu gecede Kur`an`ı göndermiştir.” dedi.

Kadir Gecesinin hayırlı bir gece olduğunun hem ayet hem de hadis-i şeriflerde açıkça belirtildiğini ifade eden Akbaba, “Bu gecede tan yeri ağarıncaya dek melekler yeryüzüne iner de inerler. Bu gece müminler için bir nimettir. Bu gecede tarih boyunca birçok olay yaşanmıştır. Bedir Savaşı bu gecede vuku bulmuştur.” ifadelerini kullandı.

Bu geceyi Müslümanların çok iyi değerlendirmesi gerektiğini ve bu gecenin parçalanmış İslam ümmetinin vahdetine vesile olması için duaların yapılması gerektiği çağrısında bulunan Akbaba, “Bu gecenin kıymeti çok iyi bilinmelidir. Bu gecede sevaplar aratarak zirveye ulaşır.” şeklinde konuştu.

Bu gecede açılan ellerin boş çevrilmediğini hatırlatan Akbaba, “Bu gecede birçok camimizde mevlitler okutulacak. Bazı camilerimiz sabaha kadar ibadet etmek ve geceyi daha güzel ihya etmek isteyen vatandaşlarımız için açık tutulacaktır. Bu vesileyle tüm İslam âleminin Kadir Gecesini kutlar, bu gecenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.    (Şükrü Tontaş-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir