• DOLAR 32.534
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2488.226
  • ...
`Baskıyla özgürlük gelmez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Batman İl Başkanlığının organize etmiş olduğu iftar yemeğine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti il Başkanı Diyaettin Uçar, bazı STK temsilcileri ve halk katıldı.

İftar programı Gercüş ilçe Vaizi İbrahim Halil Yakut`un okuduğu Kur`an-ı Kerimle başladı. Okunan Kur`an-ı Kerim`den sonra AK Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar kısa bir konuşma yaptı. Ardından Batman AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir selamlama konuşması yaptı.

Konuşmasında Özdemir, 7 Haziran genel seçimlerinden söz ederek bölgede hak edilmeyen bir sonuçla karşılandığını belirtti.

Özdemir, “Bölgede olan olayları hepimiz görüyor ve biliyoruz. Uzun uzadıya bu konulara değinmek istenmiyorum. Baskıdan, korkudan, yapılan ve edilenlere bölge halkı şahit ve o psikolojiyi herkes yaşadı. Şimdi birileri çıkıp da özgürlük ve demokrasi havarisi kesilme peşindedirler. Ama işin hakikati, doğrusu zulümle demokrasi gelmez. Irak`ta nasıl ki birileri demokrasi getirip özgürleştireceğiz söylemleriyle 30 yıla yakın Irak`ta yıkılmadık şehir, kalmadıysa bölgemizde de bunun senaryosu var. Yanı başımızdaki Suriye`de de birileri demokrasi ve özgürlükten söz ediyor. Bölgede yaşanan baskıyla özgürlük gelmez.” dedi.

Batman Milletvekili Ziver Özdemir`in konuşmasının ardından Prof. Dr. Yasin Aktay`da bir konuşma yaptı.

Aktay, “Ramazanlar Cenabı Allah`ın bu ümmete büyük bir lütfu, çünkü Ramazan biraz da bizim irademizin dışında adeta bizi mükemmel bir oyuna aktör kılan muhteşem bir sahnedir. Bu sahnede kardeşlik, duygudaşlık, empati, diğerkâmlık ve bu sahnede başkasının derdini dert edinmek var. Cenabı Allah bizleri Ramazanlar eliyle eğitiyor. Tuttuğumuz oruçla sadece elimizde açlık ve susuzluk kalmıyor. Bu orucun iftarı, teravihi, bazı kardeşlerimizin teheccütleri ve semaya uzanan elleriyle Yüce Yaratıcıya yapılan o duaları bizlere müthiş bir manevi hava kazandırıyor.” ifadelerini kullandı.

Ramazan ve Ramazan`da yapılan ibadetler bize insanlığımızı hatırlattığını belirten Aktay, “Ramazan bize sadece birer beşer değil aynı zamanda insan olduğumuzu da hatırlatıyor. Eşrefi mahlûkata doğru bir yolculuğu hatırlatıyor. Bu eşrefi mahlûkata doğru giderken bunun bir tercih olduğunu da bizlere hatırlatıyor. Hepimiz bir anne ve babadan doğarız. Bir coğrafyada doğar yaşarız. Bir ırk olarak, bir ırka ve kavme mensup inanlar olarak yaşarız. Bu özelliklerimiz hepsi bizlere verilmiştir bir erkek veya bir kadın olarak doğarız. Ne erkekliğimizi-kadınlığımızı, ne annemizi- babamızı, ne ırkımızı nede doğduğumuz her hangi bir yeri biz seçmiyoruz. Ama bir şeyi biz seçiyoruz. İnsan olmayı eşrefi mahlûkat yolculuğuna çıkmayı veya esfeli safiline doğru bir alçalmayı biz tercih ediyoruz. Allah bizlere eşrefi mahlûkat mertebesine doğru yol alan kutlu kullarından eylesin.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Yasin Aktay`ın konuşmasının ardından Vaiz İbrahim Halil Yakut tarafından akşam ezanı okundu.

İftar yemeği esnasında Batman Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden olan Grup Fetih tarafından, ilahiler ve ezgiler seslendirildi. (M. Sait Çelik – İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir