• DOLAR 32.581
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2430.449
  • ...
Mekteb Der öğrencilerle iftarda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`da öğrencilere yönelik eğitim, kültürel ve sosyal alanlarda faaliyetler sürdüren Mekteb Eğitim ve Kültür Derneği, (Mekteb Der) manevi yaz eğitimleri finalinde öğrencilerle iftarda buluştu.

Mekteb Der`in  hizmet binası önünde düzenlenen iftar programı,  Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yaklaşık 150 öğrencinin katıldığı program, topluca yapılan iftar ve yemek duası ile devam etti.

Daha sonra cemaatle akşam namazını eda eden öğrenciler, İslami davet ve Müslüman gençliğin özelliklerinin anlatıldığı sohbete katıldı.

Mekteb Der Başkanı Alparslan Yoldaş, iftar programı ile orta, lise ve üniversite seviyesindeki öğrencileri bir araya getirip kaynaştırmak istediklerini ifade etti.

Bu vesile ile gerçekleştirdikleri manevi yaz eğitimlerinin de finalini yapmış olduklarını dile getiren Yoldaş, “2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı`nın tatile girmesinin ardından ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik manevi yaz eğitim projesi başlattık. Bu çerçevede dini eğitimin yanı sıra gezi, cami tanıtım gezileri, iftar ve yaylada manevi eğitim gibi programları düzenledik. Son olarak da verdiğimiz iftar ile, birinci manevi eğitim programımızın finalini gerçekleştirdik.”diye belirtti.

Manevi yaz eğitimlerine bayram sonrası da devam edeceklerini belirten Yoldaş, ortaokul, lise ve üniversite seviyesindeki gençlerin, eğitimlere  katılmak için Mekteb Der`e başvurabileceklerinin sözlerine ekledi. (Ayhan Kaya-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir