• DOLAR 32.572
  • EURO 34.907
  • ALTIN 2434.268
  • ...
Uzmanlardan pişik kremi uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Pediatrik Endokrinoloji ve Diyabet Uzmanı Doktor Belma Haliloğlu, pişik (bez dermatiti) kremlerinin yan etkileri hakkında bilgi verdi.

Pişiğin, süt çocuklarında en sık görülen deri hastalığı olduğunu belirten Haliloğlu, annelerin, pişik kremi kullanmaları konusunda eğitim almaları gerektiğini kaydetti.

Pişiğin tedavisinde orta ve güçlü etkili kremlerin yerinin olmadığına dikkat çeken Haliloğlu, “Pişiğin tedavisi, bezin değiştirilmesi ve annenin eğitimini içerir.  Pişiğin tedavisinde orta ve güçlü etkili steroidli (kortizol) kremlerin yeri yoktur.  Özelikle steroidli kremler kullanılacaksa tedavi süresinin kısa tutulması ve etkisi en du?s?u?k steroidlerin kullanılması önerilmektedir.” dedi.

Pişik kremlerinin doktor bilgisi dâhilinde kullanılması tavsiyesinde bulunan Haliloğlu, “Pişik tedavisinde topikal steroidli kremlerden kaçınılmalı, verilecekse etkinliği en düşük steroidli kremler tercih edilmeli. Bu ilaçlar yazılırken hastaların yakınlarına, uygulanacak steroidin türü, uygulama süresi, uygulama biçimi, miktarı ve olabilecek yan etkileri konusunda daha ayrıntılı bilgi verilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir