• DOLAR 32.569
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2434.873
  • ...
SON DAKİKA
`Kudüs bize Selahaddin Eyyubi`nin emanetidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'da bulunan Kudüs'ün, İslam'da ve Müslümanların yanında özel bir yere sahip olduğunu vurgulayan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Kudüs meselesinin bütün ümmetin meselesi olduğuna dikkat çekti.

Ümmetin vahdet noktası olan Kudüs`ün bir an önce Siyonist esaretinden kurtarılması gerektiğine vurgu yapan Erat, İLKHA`ya yaptığı açıklamada, Kudüs'ün sadece Filistin veya Arapların meselesi veya toprak meselesi gibi görülmesinin ümmet anlayışına aykırı olduğunu ifade etti.

Kudüs'ün özgürlüğe kavuşmasının İslami mücadelenin en önemli hedeflerinden olması gerektiğini belirten Erat, “Dünya Kudüs günü bizim için çok önemlidir. Kudüs bize Selahaddin Eyyubi`nin emanetidir. 1948`den beri Kudüs`ümüz İsrail`in ümmetin bağrına saplamış olduğu bir hançeri gibidir. Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs bizim için çok önemlidir. Kudüs bizim için mukaddes bir belde ve mekandır.” ifadelerini kullandı.

Kudüs meselesi bütün Müslümanların meselesidir

Kudüs'ün sadece Filistin veya Arapların meselesi veya toprak meselesi olmadığının altını çizen Erat, “Bu gün maalesef Yahudilerin, Siyonistlerin kirli çizmeleri altında Müslümanlar orada her gün öldürülmekte, her gün tutuklanmakta ve her gün yok edilmektedirler. Filistin davası, Mescid`i Aksa kavgası bir Arap milliyetçiliği ve bir toprak kavgası değildir. Kudüs davası bütün ümmeti ilgilendiren bir meseledir. Biz HÜDA PAR olarak Kudüs davasını bu şekilde okuyor ve biliyoruz. Dolayısıyla Kudüs bütün Müslümanların ortak meselesi olması hasebiyle bizlerde Kudüs`ümüze sahip çıkıyoruz.”dedi.

Kudüs`ün hala esareti devam ediyor

Bu gün İslam coğrafyasının birçok beldesinde kan, gözyaşı, yıkım, yağma ve esaret olduğuna vurgu yapan Erat, “Selahaddin Eyyubi 33 yıl boyunca hiç gülmemiştir. Gülmemesinin tek nedeni vardı oda, Kudüs`ün esaret altında olması idi. Bu gün maalesef Kudüs`ün hala esareti devam ediyor. İslam âleminin çekmiş olduğu esaret hala bu gün birçok belde de devam ediyor. Bu gün görüyorsunuz bir taraftan Suriye, Irak, Myanmar, Doğu Türkistan ve Mısır`da ki kardeşlerimiz her gün katlediliyor. Biz ümmet olarak ise sadece bu yapılanlara seyirci kalıyoruz.”şeklinde konuştu.

Kudüs`ün esaret altında kurtulması için ümmetin bir araya gelmesi gerekir

Bu gün ümmetin arasındaki ihtilafların kalkması, mezhep savaşların sona ermesi ve ümmetin ihtilafları bir kenara bırakarak yekvücut olması gerektiği çağrısında bulunan Erat, “Bizler bunun için ne yapabiliriz. Aslında bunun için en önemli konu ümmetin arasındaki ihtilafları kaldırmaktır. Bu gün ümmetin en büyük sorunu budur. Müslümanların oturup düşünmesi ve küçük hesaplar peşinde koşmamamız lazım.”ifadelerini kullandı.

Erat son olarak, “ Bu gün bakıyoruz küfür her noktada bir araya gelmiş Müslümanlara saldırıyor. Bizler Müslümanlar olarak neden bir araya gelemiyoruz. Bu aramızdaki ihtilafların nedeni nedir? Bu gün en büyük sorumluluk İslam âlimlerine düşmektedir. İslam ülkelerinin başındaki yöneticilere düşüyor. Kudüs`ün esaret altında kurtulması için ümmetin bir araya gelmesi tek bir bilek olması gerekiyor.”diye konuştu.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir