• DOLAR 32.579
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2416.817
  • ...

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kalırken şimdiden bayram pazarları kuruldu. Ramazan Bayramı için tezgâhlarını açan pazarcılar, oruç ve sıcaklık nedeniyle piyasada durgunluğun olduğunu ifade ediyor.

Her Bayram öncesi dar gelirli ailelerin mesken tuttuğu bayram pazarı bu yıl da yoğun ilgi ile karşılandı. Bayram alışverişi yapmak isteyenlerin tüm ihtiyaçlarını bulabileceği Bayram Pazarı, bayrama 4 gün kala dolup taşıyor.

Pazar esnafı geçen yıllara göre pazarda durgunluk olduğunu ve fiyatların geçen bayramla aynı olduğunu, bayrama birkaç gün kala pazarın canlanacağını umduklarını söylediler.

Pazar esnafından giyimci Abdullah Neyiş, Cuma günü çarşıda pazarın kurulmaya başlandığını ve her sene bayrama bir hafta kala çarşıda pazar kurulduğunu söyledi. Neyiş, “Geçen senelere göre havalar sıcak olduğundan müşteriler genellikle akşamları alışverişlere geliyor. 24 saat açığız sahura kadar müşteriler geliyor. Mallarımız geçen senelere göre daha güzel ve ucuzdur. Pazar esnafın fiyatları uygundur. Batmanlılardan isteğimiz alışverişlerini bayram pazarında yapmalarını istiyoruz. Pazar esnafı olarak vardiyalı çalışıyoruz. Böylece sahura kadar açığız. Sahurdan sonra müşteriler kesiliyor. Öylece her tezgâhta nöbetiler kalacak şekilde istirahate geçiyoruz. Sabah saat 10.00’da tekrardan yavaştan Pazar canlanmaya başlıyor.” dedi.

Giyimci esnafından Abdulhakim Akyol ise şunları kaydetti: “Her yıl bayrama bir hafta kala pazarı kurmaya başlıyoruz. Eskiden 15-20 gün kala başlıyorduk. Şimdi her ne kadar bir hafta kala başlasak da bayrama 2-3 gün kala işler yoğunlaşıyor. Gündüz neredeyse hiç iş yok iftardan sonra biraz iş oluyor.”

Pazarda kuru kaysı satan Emin Şen, "Her gün gece saat 01.30-02.00 arasına kadar buralardayız. Sonra sahurda tezgâhları küçük olanlar evlerine gidiyor. Tezgâhları büyük ve kalabalık olanlar sabahlıyor. İşler biraz azdır ama her hâlükârda elhamdülillah geçinebiliyoruz. Allah’a şükürler olsun.” ifadelerini kullandı.

Pazar esnafından ayakkabıcı Metin Şimşek de, “Her yıl kurulan çarşıda bayram pazarı geçen hafta Cuma günü kurulmaya başladı. Gece saat 00.00-01.00 arası açık kalıyoruz. Ondan sonra kapatıp eve gidiyoruz. Ramazan ve sıcaklar nedeniyle gündüz müşteriler pek rağbet göstermiyor. İşlerimiz akşamları iyidir elhamdülillah fiyatlarımız da geçen senelerle aynıdır.”

Öte yandan pazarcılar, pazarın Perşembe gece yarısına kadar açık kalacağını belirtiler. (M. Sait Çelik - İLKHA)