• DOLAR 32.392
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.9
  • ...
Öğrenciler hem Kur`an-ı Kerim öğreniyorlar hem de eğleniyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Müftülüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi yaz Kur'an kursuna katılan öğrencilere Kur'an-ı Kerim dersinin yanı sıra spor eğitimi ve kültürel etkinlikler de düzenliyor.

İl Müftüsü Faruk Arvas, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttükleri protokolle yaz Kur'an kurslarına devam eden öğrencileri Gençlik Merkezi'ndeki faaliyetlere de yönlendirdiklerini söyledi.

Proje kapsamında Kur'an kursu ve aynı camiye giden öğrencilerin aralarında bir kaynaşma sağladıkları gibi Gençlik Merkezi'ne giderek orada da kardeşlik bağlarını güçlendirdiklerini kaydeden Arvas, şöyle konuştu: "Aynı zamanda orada öğrencilerimiz için bedeni terbiye olmakta. Gençlik Merkezi'nde aynı şekilde sportif ve kültürel aktivitenin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığımızca hazırlanan birlik ve beraberliği, kardeşlik duygularını pekiştiren çeşitli film ve slayt gösterilerini birlikte izliyorlar. Bu şekilde öğrencilerin hem kursa ilgi ve alakası artıyor hem de arkadaşlık bağları güçleniyor."

Gençlik Merkezi Müdürü İrfan Tekin de yaz Kur'an kurslarına katılan öğrencilere yönelik Ramazan ayı boyunca sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlendiğini anlattı. Din eğitimini Kur'an kursu ve camilerde alan öğrencilerin sportif ve kültürel etkinliklere de Gençlik Merkezi'nde katıldıkları dile getiren Tekin, şunları söyledi: "Amacımız, Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilere serbest zamanlarında ilgi ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenleyerek bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmaktır. Ramazan ayı programı dolayısıyla Gençlik Merkezi'ne gelen öğrenciler aynı zamanda burayı tanıma ve faaliyetlerinden yararlanma imkanına sahip olacaklar."

Öğrencilere topluma yararlı bir birey olmayı öğretmeye çalıştıklarını kaydeden Tekin, şöyle devam etti: "Projemizin asıl amacı da burada yapılan kültürel ve sportif etkinlikleri gençlerimize alışkanlık haline getirerek, Gençlik Merkezi'nin onlar için bir oyun alanı olduğunu, sosyal ve kültürel faaliyetlerle gençlerin ilgi odağı olmasının gerektiğini gençlerimize anlatmaya çalışıyoruz. Bu proje kapsamında onlara Türk, Kürt, Arap ayırımı gözetmeksizin kardeşlik hukukunu göstermeye çalışıyoruz." dedi.

Tekin, ayrıca, sesi güzel olan öğrenciler arasında ilahi okuma yarışması düzenleneceğini, dereceye girenlerin ödüllendirileceğini söyledi.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir