• DOLAR 32.377
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.811
  • ...
İçme suyunu kesen PKK`liler sivil minibüse ateş açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ardaah'ın Göle Belediyesinin, Erzurum'un Şenkaya ilçesi İnceçayır mevkiinde ormanlık alanda bulunan içmesuyu depolarında suyu kesen PKK'li grup, onarım için giden belediye ekiplerinin aracına el koydu.

Ardahan Valiliğinden yapılan açıklamada, belediye aracını ateşe veren PKK'lilerin olay yerine giden jandarmaya ve bölgeden geçen sivil bir minibüse ateş açtığı saldırıda sivil minibüsten bulunan bir kişinin hayatını kaybettiği bir kişinin de yaralandığı bildirildi.

Açıklamada olayla ilgili şu bilgilere yer verildi: "09.07.2015 günü öğle saatlerinde su kesintisini gidermek için bölgeye giden Belediye ekiplerine bir grup bölücü terör örgütü mensuplarınca müdahale edilmiş, su kesintisini kendilerinin yaptıklarını beyan ederek arızanın giderilmesini engellemişlerdir. Belediye personeli serbest bırakılmış ancak araca el konulmuştur. Olayın öğrenilmesiyle birlikte kesintiyi gidermek ve aracı almak için olay mahallinin Erzurum ili sınırları içerisinde olması nedeniyle Erzurum Valiliğiyle irtibata geçilmiş ve güvenlik güçlerince operasyon başlatılmıştır." 

Operasyon sırasında el konulan belediye aracının olay yerinde yakılmış olarak bulunduğu belirtilen açıklamada, 12.07.2015 günü olay yerindeki araç ile ilgili olay yeri incelemesi yapıldığı esnada jandarmaya ateş açıldığı kaydedildi.

Açılan ateşte olay yerine nasıl geldiği tam olarak tespit edilemeyen sivil bir aracın PKK'lilerin açtığı ateşin hedefi olduğu ifade edilen açıklamada, araç içerisinde bulunan 4 kişiden 2`sinin yaralandığı yaralılardan birinin yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtildi.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir