• DOLAR 32.571
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2426.57
  • ...
Mahkumlar bayramda açık görüş yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanlığı tarafından Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilen yazıya göre, Ramazan Bayramı nedeniyle cezaevlerinde 19-24 Temmuz tarihleri arasında açık görüş yaptırılacak. Ağır ceza merkezi bulunan cezaevlerinde ise 19-21 Temmuz tarihleri arasında açık görüş yapabilecek.

Cezaevlerindeki 166 bin tutuklu ve hükümlünün yararlanacağı açık görüşten, disiplin cezası almış ve bu cezası kaldırılmamış hükümlü ve tutuklular dışında kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan tüm hükümlü ve tutukluların yararlanacak.

Her cezaevi için farklı günler belirlenen açık görüşlerde, görüş süresi yarım saatten az ve bir saatten fazla olmamak kaydıyla, 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacak. Çocuk hükümlü ve tutuklular için görüş süresi ise 1 saatten az-3 saatten fazla olmayacak. Ziyaret süresi, görüşmenin fiilen başladığı andan itibaren işleyecek ve her mahkum bayram görüşünden sadece bir kez yararlanabilecek.

Hükümlü ve tutuklular sadece anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşleriyle görüştürülecek.

Hangi Cezaevlerinde ne zaman açık görüş yapılacak

Adana E Tipi, Afyonkarahisar E Tipi, Alanya L Tipi, Ankara 1 ve 2 Nolu L Tipi, Antalya E ve L Tipi, Aydın E Tipi, Bafra T Tipi, Balıkesir L Tipi, Bandırma 1 ve 2 Nolu T Tipi, Bolu T Tipi, Burhaniye T Tipi, Bursa E ve H Tipi, Çorum L Tipi, Denizli D Tipi, Diyarbakır E Tipi, Düzce T Tipi, Erzurum E Tipi, Eskişehir H Tipi, Fethiye T Tipi, Gaziantep E Tipi, Hatay E Tipi, Isparta E Tipi, İzmir 1, 2, 3 ve 4 Nolu T Tipi, İzmir-Buca, Kahramanmaraş E Tipi, Karabük T Tipi, Kocaeli 1 ve 2 Nolu T Tipi, Konya E Tipi, Maltepe 1, 2 ve 3 Nolu L Tipi, Manisa T Tipi, Mersin E Tipi, Muğla E Tipi, Osmaniye 1 ve 2 Nolu T Tipi, Rize L Tipi, Sakarya L Tipi, Silivri 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 No.lu L Tipi, Sincan T Tipi, Şırnak T Tipi, Siverek T Tipi, Tekirdağ 1 ve 2 Nolu T Tipi, Tokat T Tipi, Ümraniye E Tipi, Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 19-20-21-22-23-24 Temmuz 2015 tarihlerinde olmak üzere 6 gün,

- Bunların dışında kalan bütün ağır ceza merkezi ve müdürlük teşkilatı bulunan bağlı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 19-20-21 Temmuz 2015 tarihlerinde olmak üzere 3 gün,

- Müdürlük teşkilatı bulunmayan bağlı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara da, Cumhuriyet Başsavcılıklarının görüşü alınarak kurum tarafından belirlenecek bir günde yapılmak suretiyle 19-20 Temmuz 2015 tarihleri arasında 2 gün süre ile açık görüş yaptırılacak.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir