• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
Milyarderlerin bağış yarışının nedeni kıyamete hazırlık mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Habere bir uyarı ile başlamak istiyorum. Aşağıda geçen bütün rakamlar gerçek. Yazının başında niye böyle bir not düştüğümü birazdan anlayacaksınız.
Dünyanın en zengin iş adamlarından bahsedeceğim.

Hani şu "Bu kadar parayı ne yapacaklar?" dediğimiz isimler. Aralarında yeni bir moda başladı. Servetlerini bağışlıyorlar. Cömertlikte yarışıyorlar yani. Son olarak Suudi Prens katıldı aralarına. Prens El Velid bin Talal, 32 milyar dolarının tamamını hayır işlerine bağışlayacak.

Para "kültürel anlayışı geliştirmek, kadınları güçlendirmek, eğitim seviyesini artırmak ve felaketten etkilenenlere yardım" için kullanılacak.

64 MİLYAR DOLAR VERECEK

60 yaşındaki Prens, kendi adını taşıyan Alwaleed Philanthropies isimli kuruma şimdiye kadar zaten 3.5 milyar dolar bağışlamıştı. 32 milyar dolarsa aşamalı olarak dağıtılacak. Cömert Prens, ilk adımı dört gün önce attı. Suudi Arabistan'da ihtiyaç sahiplerine 10 yıl içinde 10 bin ev ve 10 bin araba verecek. Yatırım şirketi Kingdom Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı olan Prens bin Talal'ın açıklamasından bir hafta sonra Birleşik Arap Emirlikleri'nden benzer bir haber geldi. Ünlü işadamı Abdülaziz El Gurur, şirketinin 6 milyar dolarlık gelirinin üçte birini hayır işlerine dağıtacak. Para, Ortadoğu'da eğitimin gelişmesi için harcanacak. Arap milyarderlere ABD'deki işadamlarını örnek gösteren El Gurur, "Hayır işlerine daha fazla destek olmalıyız. Arap milyarderler artık çok daha fazla bağış yapmalı" dedi.

El Gurur'dan iki gün sonra ABD'li işadamı Warren Buffet'ın ofisinden bir duyuru yapıldı.

64 milyar dolarlık servetiyle ile dünyanın en zengin dördüncü kişisi Buffet, geleneksel bağışını basına bildirdi. Bill Gates ve eşi Melinda Gates'in vakfına 2.4 milyar dolar daha verdi. 84 yaşındaki Buffet, aynı kuruma 10 yıldır bağış yapıyor.

Şimdiye kadar yaklaşık 21.5 milyar dolar verdi. Buffet bu yardımları servetinin tamamını bağışlamak adına verdiği sözü yerine getirmek için yapıyor.

ÇİNLİ HAYIRSEVERLER DE YARIŞTA

78,7 milyar doları ile dünyanın en zengin kişisi olan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, servetinin tamamını bağışlayan isimlerin başında geliyor. Şimdiye kadar 30 milyar dolarlık hayır işi yaptı bile. Bir diğer hayırsever isim Tim Cook. Dünyanın en değerli markalarından Apple'nın CEO'su. Serveti 1 milyar dolara yaklaştı.

Sadece 10 yaşındaki yeğeninin eğitim masraflarına bir miktar para ayıracak. Kalan servetini ölene kadar adım adım dağıtacak.

Hayır işlerine milyarlar veren işadamlarına Çin'den katılım da hızla artıyor. Son olarak ünlü alışveriş sitesi Alibaba'nın kurucusu Jack Ma bu kervana katıldı. Eski bir öğretmen olan Ma'nın şimdilerde kişisel serveti 22,7 milyar dolar. Ülkesinin en zengin ismi. Ma'nın şirketinin değeri 210 milyar dolar. Jack Ma ve Alibaba'nın CEO'su Joe Tsai, bir hayır kurumunu hayata geçirdi. İkili şirketlerinden yüzde 2'lik hisseyi bu kurumda harcanması için ayırdı. Yani düzenli olarak 4.2 milyar dolar yardım yapıyorlar.

KIYAMETE HAZIRLANIYORLAR

Geride bıraktığımız haftada öne çıkan diğer bağış açıklamaları Elon Musk ve John Paulson'dan geldi. PayPal ve SpaceX'in kurucusu olan ABD'li girişimci Musk, yapay zekaya karşı 11 milyon dolar bağışladı. The Future of Life Institute isimli kuruma yapıldı yardım. Bağış, yapay zeka konusunda yapılan çalışmaların insanlığa zarar vermeyecek seviyede kalması için harcanacak. Yatırım fonu yöneticisi olan John Paulson da 1980 yılında mezun olduğu Harvard Üniversitesi'ne 400 milyon dolar verdi. Para, üniversitenin mühendislik bölümündeki çalışmalarda kullanılacak.

İşadamları milyarlarca dolarlık servetlerini bağışlıya dursun, bazılarına hiçbir şekilde yaranamıyorlar. Komplo teorisyenlerine göre, işadamları milyarlarca doları sadece iyilik için vermiyor. Arka planda başka işler dönüyor. İşte verilen bir örnek. Aşı kampanyası adı altında kısırlaştırma projesi yürütüyorlar. Gelişmemiş ülkelerin nüfusunu kontrol altında tutmaya çalışıyorlar.

Bunu insanlığa hizmet için yaptıklarını düşünüyorlar. Nüfus artıkça yaşam zorlaşacak mantığındalar. Daha uçuk bir fikre göre, milyarderler kıyamete hazırlanıyor. Laboratuvarlara servet akıtmaları tesadüf değil. Bilim insanlarının kıyamet çalışmalarına destek oluyorlar. Yer altında yaşam alanları, bütün gıda tohumlarının toplanması, en ölümcül hastalığa karşı aşı geliştirilmesi gibi çalışmaları el altından destekliyorlar.

Kıyametin kopma anına şahit olurlarsa da yapılan ön hazırlıklar sayesinde aileleri ile birlikte hayatta kalacaklarını hesap ediyorlar.

Komplo teorileri bitmez: Üstün ırkın peşindeler, Mehdi'yi ortaya çıkmadan önce öldürmek istiyorlar veya dünyayı uzaylılara hazırlıyorlar.

İnanıp inanmamak size kalmış...

Pazar Sabah

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir