• DOLAR 32.572
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2418.06
  • ...
Afganistanlı ailenin zorlu hayat hikâyesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistanlı Nazari ailesi ülkelerindeki savaştan kaçarak Batman’a yerleşti. Afganistan’da halen devam eden savaş nedeniyle evlerini terk eden Nazari ailesi, çareyi başka bir ülkeye sığınmakta buldu. Sığındıkları Türkiye’de yaşamaya başlayan Nazari ailesi, zor şartlarda hayata tutunmaya çalışıyor.

Eşi ve bir çocuğuyla beraber yanlarında sadece üzerindeki elbiselerini alarak Batman’a sığınan Feyzullah Nazari (20), akrabaların desteğiyle Raman Mahallesi 1812 Sokak No:11’deki eve yerleşti. Batman’da ayakkabı boyacılığını yaparak ailesini geçindirmeyi düşünen Nazari geçirmiş olduğu bir kaza nedeniyle eli kırık olduğundan ve onun için şimdi çalışamadığını belirtti.

Savaş nedeniyle ülkelerinden kaçıp Batman’a yerleştiklerini söyleyen Nazari, 3 kişilik nüfusuyla akrabalarının imkânlarıyla tutukları kiralık olan derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veriyor.

Afganistan’ın Kunduz vilayetinden gelerek Batman’a sığınan Feyzullah Nazari ile Mina Nazari çifti, çok zor şartlarda kıt kanaat geçindiklerini ifade ederek yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansı’na anlattılar.

Batman’a sığındıklarını, 3 aydan bu yana kimsenin kendilerine yardım yapmadığını belirten Nazari, yetkililerin kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Çok zor şartlarda geçinebildiklerini ifade eden Nazari, yaşadığı dramı şu sözlerle anlattı: “Afganistan’daki savaştan kaçarak Batman’a sığındık. Ben ayakkabı boyacılığı yaparak aileme bakmak istiyordum. Ama geçirmiş olduğum bir kaza nedeniyle elim kırıldı. Geldiğimizden beri çalışamadığımdan komşularımız ve akrabalarımızın yardımıyla ayaktayız. Bu yüzden çok sıkıntılar yaşıyoruz. Ne buzdolabız, ne ocağımız, ne de yiyecek bir şeyimiz var. Ayrıca çocuğumuz için çocuk bezine ihtiyacım var. Kira, elektrik ve su faturalarını ödemede çok sıkıntı yaşıyoruz.”  (M. Sait Çelik - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir