• DOLAR 32.515
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2437.413
  • ...
Almanya`da iftar programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karlsruhe şehrine bağlı Bruchsal Belediyesi ve üç ayrı cemiyetin ortaklaşa düzenlemiş oldukları iftar yemeğiyle Müslümanlar bir araya geldi. Verilen iftar yemeğine ilgi büyük olurken Müslümanlar haricinde Almanların da iftara teveccüh ettikleri görüldü.

İftar programına; Bruchsal Belediye Başkanı Petzol Schick, yerel yetkililer ve Müslüman olmayan yerel halkın katılım göstermesi farklı bir hava oluşturdu. Toplu iftar yemeğinin sadece İslam beldelerinde değil de Müslüman olmayan ülkelerde gerçekleşmesi ayrı bir heyecan ve yoğun bir manevi atmosfer oluşturdu.

Program akışı Belediye Başkanı Petzol Schick`in selamlama ve hoş geldin konuşması ile başladı. Schick, düzenlenen iftar yemeğinin kendisini memnun ettiğini ve İslamafobinin yaygın olduğu zamanda böyle etkinliklerle Müslümanların kendilerini ifade etmelerini olumlu bulduğunu ifade etti.

Okunan ezandan sonra oruçlarını su ile açan Müslümanlar, cemaatle namaz kıldıktan sonra hazırlanan iftar yemeğini yediler.

Yemekten sonra bir konuşma yapan Adem Soyyigit Hoca, "Müslümanların bir arada toplanmasının, iftar yemeği tertiplemesinin, aramızdaki dayanışmanın ve birliğin daim olmasını dilerim. Bizler Müslümanlar olarak yaşadığımız beldede birer örnek olmamız gerekir. Bu iftar yemeğini bir davet olarak da düşünebiliriz. Mesela gelen misafirlere Ramazan ayının önemini, İslam`ın güzelliklerini yapmış olduğumuz programlar vesilesiyle anlatabiliriz." dedi.  (S. Muhammed Yılmaz - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir