• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2423.248
  • ...
Bursa`da LGBTİ grubun eylemine halk müdahalesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa`da LGBTİ grubun Nilüfer`de düzenlemek istediği yürüyüşe halktan yoğun tepkiler gelmesi üzerine yürüyüş, Bursa Valiliğince iptal edildi. Bunun üzerine dernek yerleşkesinde bir araya gelen LGBTİ grup basın açıklaması yaptı.

Ancak halkın tepkisi burada da devam etti. Dernek binasına yaklaşık 200 metre uzaklıkta toplanan halk, gruba müdahale etmek istedi ancak çevik kuvvetin engeliyle karşılaştı.

Açıklamanın devam ettiği sırada ise kimliği henüz belirlenemeyen şahıslarca gruba taşlı saldırı düzenlendi. LGBTİ`li guruba tepki gösteren şahıslardan 5 kişi gözaltına alındı.

Geçtiğimiz günlerde sözde onur yürüyüşü düzenlemek isteyen LGBTİ guruba STK`lar tarafından tepki gösterilmiş, mübarek Ramazan ayında böylesi bir girişimin provokasyon amaçlı olduğu vurgulanmıştı.

Buna rağmen basın açıklaması yapıp halkı galeyana getiren LGBTİ grup, halkın tepkisiyle karşılaşınca olayın suçlusu olarak yine STK`ları hedef gösterip provokasyon uyarısını tehdit gibi göstermeye çalıştı.

Kimi basın yayın organlarında karşıt eylemcilerin Peygamber Sevdalıları Platformu ve Mustazaflar Cemiyeti üyesi oldukları iddiasında bulunuldu.

Ancak alınan bilgiler, karşıt eylemcilerin Mustazaflar Cemiyeti ve Peygamber Sevdalıları Platformu`na herhangi bir yakınlıkları ve bağlılıklarının bulunmadığını ortaya koydu. (Zeki Aras –İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir