• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ağrı`da 300 yetim giydirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Ağrı Şubesi tarafından ‘300 yetim 300 gülücük` sloganıyla İl ve ilçelerde tespit ettiği yetimlere, bir giyim mağazasından bayramlık giyim yardımı yapıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Ağrı Şube Başkanı Kerem Anığı, IHH olarak 2007 yılından beri dünyadaki yetimlere yönelik çeşitli faaliyetler yapıldığını anlattı. Anığı, Dünya genelinde 65 bin yetim çocuğa yardım yaptıklarını, Türkiye'de ise yaklaşık 15 bin yetime destek verdiklerini ifade etti.

Ağrı'da hedeflerinin 300 yetim çocuğa bayramlık dağıtmak olduğunu dile getiren Anığı, "Şu anda hali hazırda 105 yetim çocuğumuza düzenli yardımlar yapıyoruz. Tespit ettiğimiz yetim kardeşlerimize, çocuklarımıza bayramlık sevinci tattırmak. Onların bayramlarına bir sevinç olmak anlamında hedefimiz 300 yetim. Biz İHH olarak diyoruz ki 'eğer yetim gülerse dünya güler'. Zira yetim ağlarsa yeryüzünde huzurun ve rahatın olmayacağını görüyoruz. Sizin yetime nasıl baktığınız nasıl yaklaştığınız çok önemli bu noktada. Allah'ın içimize yerleştirmiş olduğu test araçlarıdır yetimler. Rabbimiz bizleri yetimler ile sınıyor. Varlığı olanların darlık olanlarla imtihan ediyor. Ankara İHH'nın ve özellikle Ağrılı hayırseverlerin desteği ile ayın 11-16 arasında 300 yetim çocuğumuzu giydirmeyi hedefliyoruz. Bugün itibari ile çalışmalarımız başladı. Buradaki mantık ise, kendi çocuklarımız nasıl mağazalarda giyiniyorlarsa nasıl götürüp gönlünce giydiriyorsak, aynı duyguları buradaki çocuklarımıza da yaşatmak istiyoruz." dedi.   (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir