• DOLAR 32.393
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2326.28
  • ...

Aksaray Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen imza töreninde Başkan Haluk Şahin Yazgı ile İŞKUR İl Müdürü Bülent Bekin hazır bulunarak,  100 kişiye kendi işini kurma imkânı sağlayacak olan Girişimcilik Eğitimi protokolünü imzaladı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Belediye ile İŞKUR arasında yapılan Girişimcilik Eğitimi protokolünün hayırlı uğurlu olmasını diledi.

İŞKUR İl Müdürü Bülent Bekin ise konuyla ilgili açıklamasında, bu eğitimlerin  işsiz olup kendi işini kurmak isteyenler için önemli bir fırsat olduğunu ve 100 kişiye kendi işini kurma fırsatı sunduklarını ifade ederek, ayrıca eğitim ile bilgisi ve becerisi olan ve  kendi işini kurmak isteyenleri teşvik ettiklerini kaydetti.

Bekin, daha önce sadece işsizlere verilen girişimcilik eğitiminin, şimdi sosyal güvencesi olan ve çalışan kişilere de verildiğini, eğitimin sonunda kursiyerlerin KOSGEB desteklerinden yararlanabilmek için başvuru yapmalarını sağlayacak sertifika vereceklerini söyledi.

İŞKUR İl Müdürü Bekin, bu eğitimlerle, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasının amaçlandığını, eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmalarının hedeflendiğini belirtti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Aksaray Belediye Başkanlığının ortaklaşa 4 grup halinde düzenlemeyi planladıkları Girişimcilik Eğitimlerinde,  katılımcılarda İŞKUR’a kayıtlı olmak, en az 18 yaşını tamamlamış olmak ve aynı modülü daha önce tamamlamamış olmak şartı aranıyor.  (Ömer Yıldırım-İLKHA)