• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...

TKDK Ağrı İl Koordinatörlüğü’nde yapılan sözleşmeler, TKDK’yı temsilen İl Koordinatörü Alihaydar Yiğit ve proje başvuru sahipleri tarafından imzalandı. Toplam harcama tutarı 20 milyon TL olan yatırımlar, yüzde 50 oranında karşılıksız hibe ile desteklenecek. Ayrıca KDV ve ÖTV gibi vergilerden muaf tutulacak olan yatırımlar, et işleme tesisi, kültür balıkçılığı, halı saha ve konaklama tesislerini kapsıyor.

Doğubayazıt’ta yapılacak olan ve yaklaşık 5 milyon 150 bin TL’lik yatırım bütçesine sahip et kombinası, günlük 60 büyükbaş, 250 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olacak. Günlük 5 ton et işlenebilecek olan kombinada, sucuk, köfte ve kavurma gibi ürünler üretilecek.

Patnos, Eleşkirt, Tutak ve Taşlıçay ilçelerinde ise 25’er yatak odalı otel, pansiyon ve apart şeklinde toplam 8 adet konaklama tesisi yapılacak.

Yine yüzde 50 karşılıksız hibe ile desteklenecek olan bu tesisler yaklaşık 13 milyon 500 bin TL’lik bütçeye sahip.

Tutak ilçesinde bin 125 metrekare büyüklüğünde kapalı halı saha yapılacak. Kafeterya ve idari bina da dahil toplam 494 bin TL’lik bütçeye sahip olan yatırıma diğer projelerde de olduğu gibi KDV istisnası uygulanacak. Taşlıçay ilçesinde yaklaşık 328 bin TL’ye kurulacak olan balık üretim tesisi ise yıllık 20 tonluk üretim kapasitesine sahip ve tesiste yöreye özgü kırmızı benekli alabalık üretilmesi planlanıyor.

Doğal imkanlar bakımından kültür balıkçılığına elverişli olan bölgede, tesisin diğer yatırımcılara da örnek olması bekleniyor. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)