• DOLAR 32.567
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2503.407
  • ...
`Ramazan`ın son on gününü iyi değerlendirelim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının son günlerini yaşadığımız zaman diliminde önemli tavsiyelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa Koordinatörü İbrahim Halil Göven, içerisinde Kadir Gecesinin de bulunduğu Ramazan ayının son gününü iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ramazan`ın on bir ayın sultanı olduğunu belirten Göven,”Sultan demek hükmeden demektir. Ramazan ayı bizim diğer tüm aylardaki hayatımıza hükmetmelidir. Nasıl ki bu ayda Allah-u Teala`nın tüm emirlerine uyma noktasında doruk noktaya çıkıyorsak, diğer zamanlarda da aynı hassasiyeti göstermeliyiz. Örneğin, iftar vakti girmeden acıktığımız halde ilahi ferman gelmeden yiyip içmediğimiz gibi… Kısacası bir Müslüman olarak tüm hayatımızı Ramazan`a çevirmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Geçmiş ve geleceğimizin muhasebesini yapılmalıdır

Ramazan son gününde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesine de değinen Göven, “Kadir Gecesinde kazanılan sevap yaklaşık 80 yıla tekabül ediyor. Birçok insan bir gecede kazanılabilecek böyle bir imkânı değerlendirmelidir. Rabbimiz adeta bizim için bir kampanya başlatmış oluyor. Bizler de bundan nasiplenmek için son on gecemizi iyi değerlendirip İslam ümmetine dua etmemiz lazımdır.” şeklinde konuştu.

İtikâf ibadetiyle manevi bir moda geçmemiz gerektiğini söyleyen Göven şöyle devam etti:

“Sünnet olan itikâfı terk etmememiz lazım. Herkes gücü nispetince zaman ayırıp Rabbiyle baş başa kalmalıdır. Dünya ile ilişiğini  keserek hayatının bir muhasebesini yapmalıdır. Geçmişte yaptıklarının ve gelecekte yapması gerekenler üzerinde tefekkür etmelidir. Ayrıca, Kur`an ayı olan bu ayda mukabelelerimize dikkat etmeliyiz. Varsa eksiklerimiz bunları tamamlamalıyız. Son on gecenin özellikle Kadir Gecesinin tüm İslam ümmeti için hayırlara vesile olmasını diliyor. Akan Müslüman kanının durmasını temenni ediyorum.” (Osman Gülebak-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir