• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Tepkiler üzerine LGBTİ yürüyüşü iptal edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa`da bir takım LGBTİ gurupların İstanbul`da düzenlenen sözde onur yürüyüşüne destek amaçlı yapmayı planladıkları yürüyüşün kentte faaliyet yürüten Mustazaflar Cemiyeti Bursa şubesi başta olmak üzere kentteki dindar halkın ve kurumların sert tepkisi sonrası iptal edildiği belirtildi.

Geçtiğimiz hafta İstanbul Taksim`de yapılan sözde onur yürüyüşünde İslam`a, İslam`ın değerlerine ve Ramazan-I Şerif`e büyük hakaretler yapılmıştı.

İslam`a ve Müslümanların hassasiyetlerine hakaretlerin yapıldığı yürüyüşe tepki veren Mustazaflar Cemiyeti Bursa şubesi ise Bursa`da da yapılması planlanan yürüyüşe karşı çıkarak bir basın açıklaması yapmış, yapılan açıklama da Ramazan ayında Bursa`da yapılması planlanan söz konusu yürüyüşün provokasyon amaçlı olduğu belirtilerek bu yürüyüşün masumca bir eylem olarak değerlendirilmemesi gerektiği vurgulanarak yürüyüşün iptal edilmesi istenmişti.

STK`lar tepkiye vermeye çağrılmıştı

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Mustazaflar Cemiyeti Bursa şubesi adına basın açıklaması yapan derneğin başkanı Cemil Genç, Bursa`da ki Sivil Toplum Kuruluşları ve halkı İslam`la hiçbir şekilde bağdaşmayan böylesi eylemlere karşı tepki vermeye çağırmıştı.

Yerel ve ulusal medyada geniş yer bulan açıklamadan sonra LGBTİ guruplarca Fatih Sultan Mehmet Bulvarı`nda yapılması planlanan yürüyüşün iptal edildiği açıklandı.

LGBTİ gurupların kurduğu bir dernek tarafından yapılan açıklamada, Valiliğin söz konusu yürüyüşü iptal ettiği belirtildi.

“Yürüyüş verilen haklı tepkiler sonucu iptal edildi”

Yürüyüşün iptal edildiği haberini alan Mustazaflar Cemiyeti Bursa şube başkanı Cemil Genç,  yürüyüşün iptal edilmesinin en büyük sebebinin halkın gösterdiği haklı tepkiler olduğunu belirterek, gösterilen bu duyarlılıktan dolayı da Bursa halkına karşı müteşekkir olduklarını söyledi ve “Bundan dolayı Allah`a şükür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Müslümanların, İslam`ın değerlerine hakaretlerin yapıldığı eylemlere sessiz kalmaması gerektiğini belirten Genç, “Bizim yaptığımız açıklama ve iptal edilen bu gayr-i ahlaki program göstermiştir ki yapılan İslam dışı her eylem gerekli şekilde tepki görmelidir. Biz sadece olayın iç yüzünü anlatmaya çalışarak medeni tepkimizi ortaya koyduk. Ve hamdolsun semeresini de aldık.”şeklinde konuştu. (Zeki Aras –İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir