• DOLAR 32.567
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2436.218
  • ...
Bayram alışverişi başladı, esnafın yüzü güldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayramı`na sayılı günler kala vatandaşı bayram telaşı sardı. Cumartesi tatilini de fırsat bilen Adanalılar, başta giyim mağazaları olmak üzere alışveriş merkezlerine akın etti. Bayramlık almak için çoluk çocuk, genç yaşlı alışveriş merkezlerini dolduran vatandaşlarla çarşıya hareketlilik geldi.

Giyim mağazalarında özellikle bayramlık alacak çocuklarda tatlı bir telaş yaşanırken, yetişkinler de bayrama has kıyafetler seçmek için bir arayış içine girdi.

“Bayram mesaisine hızlı başladık”

Özellikle çarşının bugün çok hareketlendiğini ifade eden Melekgezer Çarşısı esnafı Cengiz Geçit, “Bayram mesaisine hızlı başladık. Günler öncesinden hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Alanda rekabet çok fazla. Küçük esnaf, büyük alışveriş merkezleriyle yarışmak zorunda kalıyor. Seçim öncesi ve sonrası işlerimiz durma noktasına gelmişti.” dedi.

Bayram öncesi esnafın yüzü güldü

Hükümetin kurulamamış olmasının da esnafı olumsuz etkilediğine dikkat çeken Geçit, “Şu anda bir belirsizlik var. Eğer hükümet kurulursa esnaf daha rahat olur. Bir güven ortamı olunca da işlerimiz açılır.” ifadelerini kullandı. Geçit, Ramazan`ın bereketi ile esnafın işlerinin biraz da olsa yoluna girdiğini ve bayram öncesi hareketlenen çarşıdan dolayı esnafın yüzünün güldüğünü söyledi.

Bayram öncesi çarşı esnafının işlerinin hızlandığını ifade eden Ali Ocağ ise “Bir ay öncesine kadar işlerimiz durgundu, fazla iş yapamıyorduk. Şu anda hamdolsun işlerimiz açıldı. Önümüzdeki günlerde çarşımızın biraz daha hareketlenmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Güven vermeyen politikalardan uzak durulsun”

Konfeksiyon ve giyim mağazalarının uzun bir süredir çok durgun bir dönem geçirdiğini belirten esnaf Hanifi Özoğul da hareketlenen çarşıdan yüzlerinin güldüğünü söyledi. Seçim dönemi ve hükümetin hala kurulamamış olmasının esnafta tedirginliğe yol açtığını da ifade eden Özoğul, siyasilerin bu noktada sorumlu davranarak ekonomik krizlere yol açabilecek güven vermeyen politikalardan uzak durması gerektiğini dile getirdi.

“Bayram bereketi ile geldi” diyen İbrahim Erkmen isimli esnaf, “Önceleri dükkanımızı siftahsız kapatıyorduk, şimdi işlerimiz açıldı. Bayramlık almak için çarşıya gelen vatandaşlar, piyasayı hareketlendirdi.” dedi. (Ayhan Kaya -İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir