• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Köyleri heyelan bölgesi olduğu için hizmet alamıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karlıova ilçesine yirmi kilometre uzaklıkta bulunan 58 hane ve 331 nüfuslu Ilıpınar köylüleri, yıllardır köylerinin heyelan bölgesi iddiasıyla hizmet alamadıklarını söyleyerek kendilerine yardım edilmesini istediler.

Ilıpınar köyü muhtarı Mücahit Bakşi, köylerinin heyelanla alakasının olmadığını iddia ederek şimdiye kadar köylerinde herhangi bir heyelanın olmadığını dile getirdi. Bakşi, köylerinin 1980’li yıllarda kâğıt üzerinde herhangi bir araştırma yapılmadan köylerinin heyelan bölgesi olarak resmiyete geçirildiğini iddia etti.

Yetkililerin kendilerine taşınmaları gerektiğini söylediğini dile getiren Bakşi, 2003 yılında Karlıova ilçe merkezinde kendilerine 70 metrekarelik daireler yapıldığını ve bundan dolayı köylüler borçlandırılarak bu dairelere geçmeleri konusunda karar alındığını ifade etti.

İlçe merkezinde yaptırılan köy konutlarında uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların yaygın olduğunu iddia eden Bakşi, “Köylülerin bu konutlara gidemeyeceği gerçeğini unutan o dönemdeki yetkililer bizim hayvanlarımızı bırakarak kalabalık nüfuslarla yetmiş metrekarelik dairelerde kalacağımızı düşünmüşler. Fakat ‘Kalabalık nüfuslarla ve hayvanlarımızla ilçe merkezinde yaşamamız imkansızdır’ diyen köylülerin bu itirazları görmezden gelindi.Kağıt üzerinden güllük gülistanlık bir hayatı anlatarak köylülerin bu daireleri almaları için borçlandırmalara imzaları atılmıştır.” dedi.

Köylüler için yapılan konutları teslim almadıklarını ve bundan dolayı konutların artık kullanılmasının imkansız olduğunu söyleyen Bakşi, “Bu daireler tamamıyla çürümüş durumda. Bu saatten sonra köylü istese de alamaz. Dairelerin kapı pencereleri sökülmüş çatıları yerinden koparılmış ve iç taraflarının tamamıyla kırıldığı tamamen harabe şeklini aldığını gördük.” şeklinde konuştu.

Köylerinde hiçbir zaman heyelanın meydana gelmediğini ve hiçbir köylünün heyelanın ne olduğunu bile bilmediğini ifade eden Bakşi, köylerinin heyelan bölgesinden çıkarılmasını istediklerini söyledi.

Bakşi, “Köyümüz heyelan bölgesi olmasından dolayı devletten tam olarak hizmet alamıyor. Hizmet istediğimizde kağıt üzerinde köyümüzün yarısından çoğu Karlıova ilçe merkezinde yapılan konutlarda ikamet ettiği görüldüğü için tam olarak hizmet alamıyoruz. Köyümüzün kanalizasyonu yok, bundan dolayı köy içerisine akan lağım sularında çocuklarımız oyun oynuyor ve hastalanıyor. Ne istesek ‘Köyünüz heyelan bölgesinde olduğu için tehlikeli’ denilerek taleplerimiz yüzümüze tokat gibi geri çarpıyor” dedi.    (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir