• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bayram öncesi cep telefonu satışları arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala giyim, gıda ve hediyelik eşya satışlarında gözlenen artış cep telefonunda da kendini gösterdi.

Seçim süreci ve sonrasında hiç telefon satamaz hale geldiklerini ifade eden esnaf, Ramazan’ın son haftalarında satışlarının arttığını dile getirdiler.

Özellikle cep telefon ve aksesuarı alanların ilk uğradığı mekânlarda yaşanan yoğunluk gözlerden kaçmadı.

Konu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan cep telefonu esnafı, aylardır telefon satamadıklarını bu yüzden neredeyse işyerlerini kapatacak duruma geldiklerini belirttiler. Seçim süreci ile hükümetin hala kurulamamasının piyasayı durma noktasına getirdiğini vurgulayan esnaf, çoğu zaman masraflarını dahi çıkartamadıklarını söylediler.

“Ramazan ayının bereket olduğunu bir kez daha gördük”

Ramazan Bayramı’na yakın satışlarının arttığını ifade eden plaza esnafından Ali Coşkun, “Ramazan ayının bereket olduğunu bir kez daha gördük. Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ile işlerimizde canlanma oldu. Eski göre işlerimiz hamdolsun çok iyi.”dedi. Coşkun, bazılarının bayramda eşlerine, çocuklarına ve ailesine hediye olarak telefon almasının piyasayı canlandırdığını belirtti.

“Gerçekten Ramazan bize iyi geldi”

Ramazan’ın son günlerinde piyasanın canlandığını söyleyen Mehmet Gülsün isimli esnaf, “Seçimden önce durumumuz kritikti. Zarar eden çoğu esnaf işyerini kapatma durumuna gelmişti. Gerçekten Ramazan bize iyi geldi. Ramazan’ın bereket ve bolluğunu özellikle son iki haftada çokça gördük. Bunun daha da iyi olacağını umuyoruz.” şeklinde konuştu.

İşlerinin, son birkaç gündür öncesine göre daha iyi olduğunu dile getiren diğer bir esnaf Yusuf Ayvaz, “Bayram yaklaşınca işlerimiz biraz daha iyileşti. Kimi bayramda kullanmak için yeni bir telefon alıyor. Kimi eski telefonunu değiştiriyor. Bazısı da ailesine hediye olarak telefon alıyor. Böylece piyasaya bayram öncesi canlılık geldi.” diye belirtti.

Sedat Uzun isimli esnaf da bayramın yaklaşması ile alışveriş merkezlerinin hareketlendiğini söyledi. Bayramda yeni telefon kullanmak isteyenlerin sık sık gelmeye başladığını ifade eden Uzun, “Bundan bir ay önce işlerimiz seçim döneminde biraz durmuştu. Şu an işlerimiz öncesine göre iyi, daha da iyileşmesini ümit ediyoruz.” dedi.

Seçim süreci ve sonrasında iş yapamaz duruma geldiklerini ancak Ramazan’ın son haftasında piyasanın canlandığını dile getiren telefon aksesuar esnafından Ömer Coşkun, “İnsanlar bayramın sevinci ile birbirlerine hediye almak istiyor. Biz de cep telefonu aksesuar ve kılıf satışlarımızı arttırdık. Bayram öncesi satışlarımızdan oldukça memnunuz” diye konuştu. (Ayhan Kaya –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir