• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.057
  • ...
“Kudüs, tüm ümmetin ortak meselesidir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs`ün sadece Filistin veya Arapların meselesi gibi görülmesinin ümmet anlayışına aykırı olduğunu ifade eden bölgenin kanaat önderlerinden Şeyh Salih, bu meselenin sadece bir ülkeye, bir millete, bir topluma ve bir mantığa ait olmadığını söyledi.

Müslümanların Kudüs gününü tebrik eden Şeyh Salih, Dünya Kudüs Günü`nün İmam Humeyni tarafından İslam ümmetine hediye edilmiş bir gün olduğunu belirtti.

“Kudüs, tüm ümmetin ortak meselesidir”

Dünya Kudüs Günü`nün ümmetin Kudüs`ün sadece Arapların değil bütün İslam ümmetinin ortak meselesi olduğunu bilmelerine vesile olmasını dileyen Şeyh Salih, İmam Humeyni`nin inkılaptan sonra Kudüs`ü ve Mescidi Aksa meselesini küçük ve dar bir çerçeveden çıkartıp büyük ve daha kapsamlı bir çerçeveye aldığına dikkat çekti.

Kudüs`ün bütün Müslümanlara ait olduğunu ve bütün Müslümanların sahiplenmesini gerektiğini söyleyen Şeyh Salih, “Kudüs o zamanlar hiç gündem edilmezken bu vesileyle dünya gündemine oturttu.  Bununla alakalı açıklamalar yapıyordu. Zira Kudüs meselesinin basit bir mesele olmadığını, sadece bir ülkeye, bir millete, bir topluma ve bir mantığa ait olmadığını bize göstermiştir.” dedi.

“Yapılan bütün ibadetler vahdet felsefesi üzerine farz kılınmıştır”

Kudüs`ün bütün Müslümanların ilk kıblesi olduğunu belirten Şeyh Salih, Kudüs`ün sadece Arapların, Acemlerin ve herhangi bir grubun kıblesi olmadığını, bu yüzden de Müslümanların Mescidi Aksa`yı Yahudilerin elinden kurtarmaları gerektiğini belirtti.

Kudüs ve Mescidi Aksa için her Müslüman`ın elinden gelen çalışmayı yapmaları gerektiğinin altını çizen Şeyh Salih, “Zira vahdet bütün Müslümanların üzerine farzdır. Yapılan bütün ibadetler vahdet felsefesi üzerine farz kılınmıştır. Bu konuda hiçbir Müslüman sorumsuz değildir. İmam Humeyni`nin dediği gibi ‘Her Müslüman bir kova su, İsrail`e dökerse Kudüs Yahudilerin elinden kurtulur.` Bunun için en önemli mesaj Müslümanlara birlik ve beraberlik farzdır. Ve vahdet bütün ibadetlerden üstündür.” ifadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir