• DOLAR 32.571
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2435.985
  • ...
“Hayrın anahtarı şerrin kilidi olmak Müslümanların sorumluluğudur”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus ilçe Müftüsü Hayri Erenay, Kadir Gecesi`nin önemli olduğunu ve bu gecede İslam âlemi için çokça dua edilmesi gerektiğini belirterek “İnsanlığın barış ve huzuru için hayrın anahtarı şerrin kilidi olmak Müslümanların sorumluluğudur“ dedi.

Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken, İslam âleminin hüzün ile sevinci birlikte yaşadıklarını belirten Erenay, Allah katında ayların en hayırlısı olan Ramazan ayını geride bıraktıkları için hüzünlü olduklarını, Ramazan bayramına kavuştukları için de sevinçli olduklarını belirtti.

“Yeryüzünde kan akmasının nedeni Kur`an`dan uzaklaşmamızdır”

Müftü Erenay, “Bu gece gökyüzü nurlanırken, insanlığın karanlıklara boğulmuş olması bizleri derin bir hüzne sevk etmektedir. Allah'ın şeref verdiği, melekler göndererek onurlandırdığı insanın, kendisini karanlıklara atması ne büyük bir bedbahtlıktır. Dünyanın birçok yerinde böyle bir gecede ve böyle bir kitaptan sonra kan akıyor olması, halen masum çocukların ölüyor olması, halen annelerin gözyaşı döküyor olması, bu aydınlık rehberinden sonra zulmün, zulümatın, haksızlığın, insanların gönüllerini karartıyor olması ve kardeşin kardeşi katlediyor olması ne hazin bir durumdur. Allah'ın nimet ve lütufları karşısında ne büyük bir körlük, ne büyük bir nankörlüktür.” diye konuştu.

“Müslümanlara reva görülen zulümler yüreğimizi dağlıyor”

Yıllardan beridir, özellikle Müslüman beldelerde zulümlerin had safhaya ulaştığını belirten Erenay, “Ramazan ayı boyunca İslâm coğrafyasında kadın, çocuk, yaşlı demeden kardeşlerimize reva görülen zulüm, şiddet ve cinayetlerin üzüntüsü yüreğimizi dağlıyor. Bu hüzünle Ramazanımız buruk geçti. Kadir gecesini idrak ederken, dünyanın neresinde olursa olsun açların, yoksulların, mahrumların, mağdurların, zayıf bırakılmışların, zulme uğramışların haklarına dikkat kesilmek, onların dertleriyle dertlenmek, acılarına ortak olmak, yaralarını sarmak hepimizin vazifesidir. Zalimlerin hak ve hukuk tanımayan, azgınlaşan ve şımaran iradelerine karşı tavır almak, kısacası insanlığın barış ve huzuru için ‘hayrın anahtarı şerrin kilidi olmak`, yeryüzündeki bütün Müslümanların sorumluluğudur.“ ifadelerini kullandı.

“Bu gece vesile bilinmeli ve sabah kadar dua edilmeli”

Müslümanları, Kadir Gecesini bir fırsat ve bir vesile bilerek sabaha kadar dua etmeye çağıran Tarsus Müftüsü Hayri Erenay, “Böyle bir ortamda, bu geceyi vesile kılıp, Kur`an'ın kadrini kıymetini bilmeli ve bu gecede dünya semasına inen Kur`an`ı tekrar gönül semalarımıza misafir etmeliyiz. Kadir Gecesinin faziletini, gecenin karanlığında değil karanlıkları ortadan kaldıran Kur`an'da aramalıyız. Bin aylık manevi gelişmeleri yaşayabilmek için Kur`an'ın hak, hakikat, ahlak ve adalet ilkelerine yeniden sarılmalıyız. Allah'ın meleklerinin yeryüzüne barış ve esenlik getirmeleri için, Kur`an'ın barış ve esenlik mesajlarına can-ı gönülden kulak vermeliyiz. Ya Rab! Bu gece hürmetine, İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşlarının durmasını, bütün kardeşlerimizin bayrama huzur ve güven içerisinde ulaşmasını nasip eyle.” şeklinde konuştu. 

(A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir