• DOLAR 32.584
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2526.988
  • ...
Gaziantep`te Kobani tutuklamaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP Eş genel başkanı Selahattin Demirtaş`ın çağrısıyla Türkiye`nin birçok ilinde olduğu gibi Gaziantep`te de gerçekleştirilen Kobani bahaneli eylemlere katıldıkları tespit edilen ve 5 kişinin hayatını kaybetmesine 38 kişinin de yaralanmasına neden olan 3 PKK`lı tutuklandı.

Suriye`nin  Kobani kentinde, PKK/KCK`nin Suriye yapılanması YPG ile İŞİD arasında yaşanan çatışmaları bahane ederek kamuoyunda 6-8 Ekim olayları olarak da bilinen Kobani bahaneli eylemlere katılarak 5 kişinin ölümüne sebebiyet verdiği ve 38 kişinin de yaralanmasına sebep olduğu belirtilen PKK`lilere yönelik yapılan operasyonlarda yakalanarak gözaltına alınan 5 PKK`liden 3`ü tutuklandı.

Gaziantep`te,  7-9  Ekim tarihleri arasında Gaziantep`in Merkez Şahinbey ilçesinde meydana gelen Kobani bahaneli izinsiz gösteri ve şiddet eylemlerinde bu eylemlere tepki gösteren vatandaşlara yönelik eylemci gruplar taşlı ve molotof kokteylli saldırı gerçekleştirmiş, tepki amacıyla sokağa çıkan sayıları yaklaşık 2 bini bulan vatandaş ile yaklaşık 500 kişilik HDP/PKK`lilar arasında silahlı, bıçaklı, taşlı ve sopalı çatışmalar meydana gelmişti.

Bu eylemler sırasında 5 kişi hayatını kaybetmiş, 4`ü polis olmak üzere toplam 38 kişi yaralanmış, vatandaşa ait işyeri, ikamet ve araçlarında, kamuya ait bina ve araçlarda çok sayıda maddi hasarlar meydana gelmişti.

Şahinbey  İlçesinde meydana gelen Kobani bahaneli eylemlerde, silahlı saldırılar neticesinde hayatını kaybeden 5 kişi ile yaralanan 38 kişinin faillerinin ve bağlantılı diğer şahısların tespitine yönelik çok yönlü olarak yürütülen çalışmaların yapıldığı Gaziantep`te, çarşamba günü sabah saat 05.30 sıralarında 9 ayrı adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 5 PKK`linin yakalandığı belirtildi.

Yakalanan 5 PKK`linin Kobani bahaneli eylemlerde silahla vurularak hayatını kaybeden 5 vatandaşın ve yaralanan 38 kişinin faillerinden oldukları tespit edildiği belirtildi.

Operasyon  kapsamında şahısların evlerinde yapılan aramalarda 1 adet Glock Marka 9 mm. çapında ruhsatsız tabanca, 1 adet Markasız 9 mm. çapında ruhsatsız tabanca, 1 adet Smith Wesson Marka 9 mm. çapında bulundurma ruhsatlı tabanca, 1 adet Ekol Special ibareli 7.65 mm. çapında ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatlı Yarı Otomatik Av Tüfeği, 5 adet tabanca şarjörü, 147 adet MKE yapımı 9 mm. çapında tabanca fişeği, 5 adet 7.65 mm. çapında tabanca fişeği, 130 adet av tüfeği fişeği, 1 adet PKK/KCK terör örgütü mensubunun posteri, 6 adet bilgisayar, hard disk, flash bellek vb. dijital veri depolayıcıları, 5 adet cep telefonu, 6 adet simkart ve 1 adet eylemde yüzlerini gizlemek için kullandıkları Plastik maske ele geçirildiği öğrenildi.

Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 5 kişiden 3`ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 kişinin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ve 1 kişinin ise katıldığı eylem sırasında silahla yaralanması sonucu felçli olması ve halen tedavisinin devam etmesinden dolayı ifadesinin alınamadığı öğrenildi.

Operasyonda yakalanamayan 4 kişi hakkında ise yakalama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir