• DOLAR 32.533
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2431.082
  • ...
HÜDA PAR`ın İstanbul iftar yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu`nun da katılımıyla siyasi parti, medya, STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle Topkapı Sosyal Tesislerinde iftar yemeğinde buluştu.

Genel Başkan Yapıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Said Şahin ve Erdal Elibüyük ile beraber tüm masaları tek tek dolaşarak iftara katılanlarla hasbihal etti ve davete icabetlerinden dolayı misafirlere teşekkür etti. 

İftar Programına Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Hasan Karakaya, Ahmet Varol, Zaman Gazetesi yazarı Ali Bulaç, araştırmacı yazar Emine Şenlikoğlu, Faruk Köse, Hamza Türkmen, Doğruhaber Gazetesi Genel Koordinatörü Abdullah Aslan, İnzar Dergisi Yazı işleri Müdürü Mehmet Zeki Ergin ile çok sayıda siyasi parti, TV yöneticisi ve STK temsilcileri de iştirak etti.

Geniş bir katılımla gerçekleşen iftar yemeğinde birçok farklı camiadan temsilcilerin olması HÜDA PAR`ın birlik ve beraberlik için ortaya koyduğu çabaların semerelerinin alınması olarak yorumlandı.

“Maalesef bu Ramazan`ı da buruk geçiriyoruz”

İftar sonrası bir teşekkür konuşması yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, davetlerine icabet ettikleri için misafirlerine teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Çok uzun yıllar oldu ki Ramazan aylarını buruk olarak geçirdiklerini belirten Başkan Yapıcıoğlu, bu gün ümmet coğrafyasının baştan sona işgal altında, zulüm altında, işkence altında olmasının yüreklerini incittiğini söyledi.

Yapıcıoğlu, “Orta Afrika`da, Avrupalı büyüklerinin desteğiyle Hristiyan çeteler sokaklarda Müslüman avına çıkmış, her gün onlarcasını şehid ediyorlar. Komünist ateist Çin yönetimi, Doğu Türkistanlı Müslümanlara bu Ramazan ayında zorla içki içirip oruçlarını bozduruyor ve daha sıralanamayacak birçok işkenceler yapıyor. Arakan`da Budist çeteler, katlettikleri Müslümanların etlerini pazarlarda, insanlara yemeleri için satıyorlar.” diyerek İslam ümmetinin içinde bulunduğu içler acısı duruma dikkat çekti.

“Müslümanlar yanı başındaki kardeşine yardım edemez oldu”

Ramazan`ın son Cuması olması hasebiyle bugünün Dünya Kudüs Günü olduğunu da hatırlatan Yapıcıoğlu, ümmettin büyük bir gaflet ve kendi sorunu ile ilgilenmesinden dolayı Filistin`i hatırlayanların sayısının yok denecek kadar azaldığına vurgu yaptı.

Yapıcıoğlu, “Orada da Siyonist çeteler Müslüman kardeşlerimize türlü türlü işkenceler yapmaktalar. Ümmet paramparça, ümmet darmadağın, ümmet ne yapacağını şaşırmış durumda. Aramıza suni sınırlar çekmişler, bu sınırlara tel örgüler çekmişler, mayın tarlaları yapmışlar. O tel örgülerinin önüne de evlatlarımızı bizden alarak üzerlerine üniforma giydirerek ellerine silah tutuşturmuşlar. Yanı başında zulüm gören kardeşine mümin yardım edemez olmuş” ifadelerini kullandı.

“Bu halimiz İslamsız Müslümanlar olmamızdan kaynaklanıyor”

İslam Ümmetini içinde bulunduğu çıkmazdan kurtarmak için yeniden bir inşa hareketi gerçekleştirmek gerektiğinin altını çizen Yapıcıoğlu, bu süreçte öncelikle insanı yeniden ihya ve inşa etmek gerektiğini söyledi.

Ramazan ayının Müslümanlar için kendini yenileme, bir anlamda şarj etmek için bulunmaz bir fırsat olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, bu mübarek günlerde her Müslümanın “Biz nerede yanlış yaptık? Biz neyi eksik bıraktık?” sorularını kendisine sorması gerektiğini söyledi.

Yapıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Hani biz iman etmedikçe cennete giremeyeceğimizi, birbirimizi sevmedikçe de iman etmiş olmayacağımızı biliyorduk. Peki, bize ne oldu da paramparça olduk ve her bir parça kendi elinde bulunan ile övünmeye ve onu yeterli görmeye başladı. Bizim bu halimiz İslamsız Müslümanlar olmamızdan kaynaklanıyor. Evet, Müslüman fertlerden oluşan bir toplumuz ama İslam`ı hayatımızın dışına çıkarmış, İslam`ı ticaret hayatının dışına çıkarmış, İslam`ı siyasi hayatının dışına çıkarmış, İslam`ı sosyal hayatının dışına çıkarmış, İslam`ı içtimai hiçbir konuda söz söylemez duruma getirmiş bir toplumuz. Bu nedenle de burnumuz sürtülüyor, belimizi doğrultamıyoruz. Bu nedenle üstümüzden bombalar ve kurşunlar eksik olmuyor. Bu Ramazanı bir fırsat bilerek kendimizi yenileme, hesaba çekme, eksiklerimizi tespit edip bunları giderme noktasında ciddi bir azim ortaya koyma mecburiyetindeyiz. Yoksa yakın bir gelecekte bu günlerimizi bile arar hale geleceğiz.” dedi.

"Bugün birbirimize yardımcı olma ve dayanışma günüdür"

İçinde bulunulan sıkıntılı süreçten birlik olarak çıkılabileceğini ifade eden Yapıcıoğlu, özellikle İslam âleminin içinde olduğu şartların ve durumun bu meselleri daha yoğun bir şekilde konuşmak, tartışmak ve bunun üzerinde durup düşünmeyi gerektirdiğinin altını çizdi.

Yapıcıoğlu son olarak şunları söyledi: “Çıkış yolunu hep beraber bulacağız. Ya birbirimizle daha sık bir araya gelip görüşeceğiz, birbirimizin fikirlerinden istifade edeceğiz. Ya da halimizden şikâyetçi değilmiş gibi yolumuza devam edeceğiz. Bir halden kurtulmanın şartı bulunduğu halden şikâyetçi olmaktan geçer. Uluslararası Siyonizm ve emperyalizm 100 yıl sonrasının planlarını yaparken, bizler kendi kardeşimizi onlar namına dövüyoruz. Birbirimize silah doğrultuyoruz. Rabbim sonumuzu hayır etsin inşallah. Bugün sorgulama günü değildir. Bugün birbirimize yardımcı olma ve dayanışma günüdür.” (M. Erkan Yavuz- İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir