• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
IHO EBRAR`ın yardımları Nepal`e ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası yardım kuruluşu IHO-EBRAR, Ramazan ayı münasebetiyle depremzede Nepal halkına yardımlarını ulaştırdı.

IHO-EBRAR, 7,8 büyüklüğündeki deprem ile binlerce kişinin hayatını kaybettiği, yüzbinlerce evin tamamen yıkıldığı ve yine yüzbinlerce kişinin başka yerlere göç etmek zorunda kaldığı Nepal için başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan yardımlar, iftar sofraları ve Ramazan kumanyası olarak Nepal halkına ulaştırıldı.

Konuyla ilgili açılamada bulunan IHO-EBRAR Başkanı Dr. Abdurrahman Alpsoy, “Dünyanın her tarafındaki mağdur ve mustazaf halklara ulaşma gayreti içindeyiz. Nepal`de meydana gelen deprem felaketinin ardından yaptığımız çalışmalar neticesinde hayırsever halkımızın yardımlarını Nepal`e ulaştırdık. Bu konuda emeği olan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Hayırsever halkımızdan bu gibi mağduriyetlerin bir nebze de olsa giderilmesi için yardımlarını esirgememelerini ve daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Çünkü verilen yardımların, mağdur ve mazlumları sevindirmenin bir kayıp değil kat kat ecir ile karşılık bulacağına inanıyoruz.” dedi.

Hatırlanacağı üzere Nisan ayında Nepal'de 7,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem neticesinde 8 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, 649 bin 798 kişi başka yerlere göç etmek zorunda kalmıştı. Ayrıca depremde 502 bin 708 ev tamamen yıkılırken, ülke çapında depremden etkilenenlerin sayısı ise 1 milyon 91 bin 19 kişi olarak açıklanmıştı. (Ali Aslan Işık–İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir