• DOLAR 32.381
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2324.343
  • ...
PKK`liler su sondajı yapan iş makinesini yaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Hani ilçesinde köylülere su çıkarmak için kullanılan iş makinesi, PKK`li oldukları belirtilen yüzleri maskeli bir grup tarafından ateşe verildi.

Seren köyünde su sondaj çalışmasında kullanılan E. İ.`ye ait iş makinesinin, kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

İş makinesi ateşe verilen E. İ. , mağdur olduğunu belirterek, duruma tepki gösterdi.

Yaşadıklarını İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) anlatan H. Z. adlı görgü tanığı, su sondaj çalışması yaptıkları sırada yüzleri maskeli PKK`li bir grubun yollarını kestiğini söyledi.

“Kur`an-ı Kerim`i gördükleri halde ateşe verdiler”

PKK`lilerin, kendilerinden izin alınmadığı gerekçesiyle içinde Kur`an-ı Kerim bulunan iş makinesini yaktıklarını belirten H. Z. , “Yapılan hizmet köylünün su sıkıntısını gidermeye yönelikti. Biz de iş makinesi ile çalışıyorduk. Ne olduğunu anlamadan bir grup yolumuzu kesti. İş makinesini yakmak istediler. Onlara, ‘İçeride Kur`an var, onu almama izin verin` dedim ama beni dinlemediler. İş makinesini, içinde Kur`an-ı Kerim olduğunu gördükleri halde ateşe verdiler. Bize, ‘Bizden izin almadan buralara geliyorsunuz, buraların bizden sorulduğunu bilmiyor musunuz?` dediler.” dedi.

“Yetkililerin olay yerine gelmemesi bizi düşündürüyor”

İş makinesini yakan PKK`lilerin, kendilerini bir müddet kamplarında alıkoyduğunu aktaran H. Z. , yetkililerin olay yerine gelmediğini bildirerek, “Bizi daha sonra Fis Ovası denilen yere götürdüler. Oruçlu olduğumuzu söyleyince İslam dinine, Kur`an-ı Kerim`e ve Ramazan ayına hakaret ettiler. Bir müddet bizi tuttuktan sonra serbest bıraktılar. Yetkililere haber vermemize rağmen kimsenin olay yerine gelmemesi bizi düşündürüyor. Yanan kepçenin fotoğrafını çekip onlara götürdüm. Fotoğraflara bakarak tutanak tuttular.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir