• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
"Kudüs Müslümanların vazgeçilmezidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının son Cuma günü olarak kabul edilen Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Özgür Kudüs Platformu tarafından Ulu Cami önünde düzenlenen kitlesel basın açıklamasından sonra İLKHA`ya konuşan İslami sivil toplum kuruluşları, Kudüs`ün Müslümanlar için çok kutsal ve peygamberlerin tevhit mücadelesinin yayıldığı bir mekân olduğunu belirttiler.

Kudüs`ün Peygamberlerin uğradığı ve davalarını yaydığı bir mekân olduğunu belirten Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) Başkanı Mehmet Duyu, Kudüs`ün Müslümanların çok büyük bir kutsalı ve vazgeçilmezi olduğunun altını çizdi.

İmam Humeyni`nin 1979 yılında Ramazan ayının son Cumasını dünya Kudüs günü ilan ettiğini söyleyen Duyu, “Müslümanların birlik beraberlik için bu kutsal yerlerin kurtarılışı bizim için önemli bir yerdir. Müslümanların bugüne sahip çıkmaları Kudüs`e yapılmış olan işgali gündemde tutmak gerekiyor.” dedi.

“Mescidi aksa Müslümanların ilk kıblesidir”

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Cemil Cahit Ünsal ise, “ Dünya Kudüs Günü her yıl Ramazan ayının son cuması olarak kutlanıyor imam Humeyni Allah kendilerinden razı olsun bütün İslam ümmetinin Mescidi Aksa`ya sahip çıkması adına Ramazan ayının son cumasını dünya Kudüs günü olarak ilan etmiştir.” İfadelerine yer verdi.

Müslümanların bugüne kadar dünyanın çeşitli merkezlerinde bir araya gelerek terörist Siyonist devletini lanetlediğini ve oradaki Müslüman kardeşlerine desteklerini dile getiren Ünsal, “Biz de bugün Diyarbakır`da Özgür Kudüs Platformuna üye yaklaşık 30 STK ile buradan bir kez daha Kudüs`e, Mescidi Aksaya, ve Filistin`e desteklerimizi onların yanında olduklarımızı dile getirdik.” İfadelerine yer verdi.

Son olarak Büro Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Necmettin Alaş, Müslümanların vahdetini istediklerini belirterek, “Selahattin Eyyubi gibi Amedli Müslümanlar da Kudüs`ün özgürlüğünü görecekler ve vahdet adı altında o Siyonist kam emici İsrail`den temizleyeceklerdir.” İfadelerini kaydetti. (Emrah Deniz/M. Sıddık Bilge/ Yunus Sırat- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir