• DOLAR 32.349
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2307.867
  • ...
Gülen`in infaz emri: Onları bitirmek için ne gerekiyorsa yapın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adı Hulusi Cemil Altınlı. 1972 Giresun doğumlu. 1993'ten 2005'e kadar Emniyet Teşkilatı'nın istihbarat birimlerinde polis memuru olarak görev yaptı. Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı ile Batman, İzmir, Siirt ve Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün istihbarat şubelerinde yasadışı örgütlere bakan C masasında çalıştı.

1990'lı yıllarda Batman ve Diyarbakır gibi illerde etkin olan Hizbullah'ın askeri kanadı konusunda uzmanlaştı.

Altınlı'yı önemli kılan husus, Emniyet'teki görevinin yanı sıra 1990'lı yıllarda Gülen Örgütü içinde bulunması.

Altınlı'yı Gülen Örgütü'ne sızdıran da devlet. Altınlı, cemaate sızma talimatını Emniyet eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'dan aldı. Cemaate girdikten sonra 'abilerin' güvenini kazandı. Cemil Altınlı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) çalışanı Cevzet Soysal'ın infaz edilmesi başta olmak üzere Türkiye'nin yakın tarihinin karanlıkta kalmış olaylarına ilişkin önemli sırlara vakıf biri.

Altınlı, Gülen Örgütü'nün karıştığı Cevzet Soysal cinayetine ilişkin bildiklerini 17 yıl boyunca sakladı. Bu sırrın yarattığı vicdan azabı altında ezildiğini, dört gün boyunca yayınlayacağımız röportajda göreceğiniz üzere kendisi söylüyor.

Hulusi Cemil Altınlı, Cevzet Soysal cinayetine ilişkin ifadelerinde ısrarcı. Ve bu olayla ilgili bildiklerini ilk kez SABAH'a açıkladı. Altınlı'ya pek çok soru yönelttik. Söyleşi 7 saat sürdü. Altınlı, bütün sorulara çelişkiye düşmeden, bildiği kısımları net ifadelerle anlatarak yanıt verdi.

Altınlı'nın güvenilir tanıklığının hem Paralel Devlet Yapılanması'nın, hem Cevzet Soysal cinayetinin bilinmeyenlerinin aydınlatılması açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. 

Ahmet Cemil Altınlı'nın SABAH Gazetesine verdiği Röportajı aynen veriyoruz:

* Cemil Bey, önce savcılığa verdiğiniz ifadelerden başlayalım. Siz Cevzet Soysal cinayeti konusunda bugünedek hangi savcılıklara ifade verdiniz ve ifadelerinizde neler söylediniz?

Benim ifademe İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu başvurdu. Ankara'da ifade verdim ama orada Cevzet Soysal olayından bahsetmedim. Birkaç gün önce de Batman Savcılığı şüpheli sıfatıyla ifademi almak istediği için İzmir'de talimatla ifade verdim. Olayı açığa çıkaran benim, gizli tanık yapılmam savcılığın inisiyatifinde olduğu halde bu yapılmadı. Sorumlular tutuklanmadığı gibi benim şüpheli olarak ifademe başvuruldu. Olayı ifşa eden kişi olduğum halde ihalenin bana kalmasından da endişe etmiyor değilim açıkçası. İfadelerimde size birazdan detaylarıyla açıklayacağım üzere Cevzet Soysal cinayetini anlattım.

MESAJ, 'TALİMAT' DEMEK

* Okuyucularımızın net anlaması için olayı baştan alalım. Batman'da görevliyken bir Hizbullahçı'yı kaçırıp işkenceyle sorgulama fikri nasıl doğdu? Burada amaç neydi?

Ben 1998'de Batman İstihbarat Şube'de göreve başladım. Cemil Ceylan Şube Müdürü idi. Beni Hizbullah masasına verdi. Amirimiz Başkomiser Fatih Karataş'tı. Bahattin Karataş'ın kardeşidir. Hizbullah'ın Gülen Cemaati'yle ilgili istihbarat topladığı, 1998'in ikinci yarısında Diyarbakır'daki operasyonlarda ele geçirilen dokümanlardan anlaşıldı. Emniyet, o dönemde Diyarbakır Ergani ve Elazığ Maden yöresinde Hizbullah'ın hücre evlerine yönelik çalışma yapıyor. Baskınlarda ele geçirilen dokümanlarda Hizbullah'ın Gülen Cemaati ile ilgili istihbarat çalışması yaptığı görülüyor. Ama bürokrasideki gizli yapılanmayla ilgili değil. Çünkü onu zaten bilemezler, Emniyet'tekiler bile bizi bilmiyordu. Ama yasal kanatla ilgili, yani dersaneler, okullar, öğretmenler, belletmenlerle (yurt sorumlusu) ilgili istihbarat çalışması yapıyormuş Hizbullah. Bu bilgi silsileyle Fethullah Gülen'e gidiyor, o zaman daha Altunizade'de. Gülen hiddetleniyor. 'Abiler' bize bir mesajı getirdiler ki bu mesaj talimat anlamına geliyor.

HİZBULAH'A BEDUA

Cemaat abisi 'Fethullah Hocaefendi'nin sizlere selamı var. Arkadaşların gözlerinden öperim' dedi ve şu mesajı iletti: Bu Hizbullah'ın Allah belasını versin. O bölgede görev yapan arkadaşlardan hassaten ricamdır, bu örgütü bitirmek için ne gerekiyorsa yapsınlar. Eğer ellerinde yetki olduğu halde yapmazlarsa Ahiret'te iki elim yakalarında olur. Bunun üzerine Hizbullah'la ilgili çalışma yapmaya başladık. 

'CESEDİN OLDUĞU MINTIKAYI BİLİYORUM'

* İfadenizde Fetullah Gülen'den gelen emir doğrultusunda İstihbarat Şube Müdürü Cemil Ceylan ve Terör Şube Müdürü Ahmet Akbal'ın talimatıyla kendisine JİTEM'ci süsü vermiş polisler tarafından öldürüldüğünü söylemiştiniz. Cevzet Soysal'ın cesedinin gömülü olduğu yeri biliyor musunuz?

Ben infaz değil, keşif istihbarat ekibindeydim. Yani infaza tanık olmadım, cesedin gömüldüğü yeri tam olarak bilmiyorum. Ama mıntıkayı biliyorum. Batman'da Güvercin Köyü'nün Beşiri kırsalına doğru Doğu veya Kuzeydoğu istikametinde bir yerde olduğu kesin. Cesedin yerini tam olarak bilenler şu kişilerdir: Soysal'ı işkenceyle sorguladıktan sonra kendisini sesinden tanıdığı gerekçesiyle boynunu kırarak öldüren Battal kod adlı (Sorguda kod isim kullanılır) polis memuru Bilal Özdal. Ayrıca polis memurları İbrahim Turhan ve Cem Köroğlu ile onların başındaki amir Muammer Şahin. Bu kişiler Batman Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde kurulmuş Faili Meçhul ekibinde yer alıyorlardı. Hiçbiri cemaatçi değildi, ülkücü kökenli kimselerdi. Talimatın cemaatten geldiğini bilmeksizin bu infazı gerçekleştirdiler. Ve infazdan sonra müdürlüğe gelip Cemil ve Ahmet Müdür (Ahmet Akbal ve Cemil Ceylan) ile bize ve Başkomiser Fatih Karataş'a cesedin gömülü olduğu yerin bu mıntıkada olduğunu bildirdiler. O bölgeyi bilirim, şimdi gitsem mıntıkayı elimle koymuş gibi gösteririm. Ama mezarı bulmak için bu kişilerin tanıklığı gerekiyor. Bu kişilerden birine güvence verilirse -hatta kime güvence verilebileceğini de savcıya söyledim- mezarın yerini gösterirler.

KOZMİK FAALİYET TANIĞI

Hulusi Cemil Altınlı paralel örgüte sızarak 'abilerin' güvenini kazandı ve imamlığa yükseldi. Bu dönemde örgütün Diyarbakır ve Batman'daki kozmik faaliyetlerinin birinci derece tanığı oldu.

YARIN: FETULLAH GÜLEN CEMAATTE MEHDİ OLARAK ALGILANIRDI - CEVZET SOYSAL SAHTE PLAKALI BEYAZ TOROS'LA KAÇIRILDI

SABAH Gazetesi

Bu haberler de ilginizi çekebilir