• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
`Belediyenin konserleri Ramazan`ı sabote etme amaçlıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP`li Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Van`ın farklı noktalarında, “Ramazan Şenlikleri” adı altında yapılan kızlı ve erkekli gösteriler ve konserlerin İslam`la alakasının olmadığını belirten Molla Salih Yücel, yapılan eğlencelerin bilerek teravih namazlarına denk getirildiğini belirterek, bu tür etkinliklerin Ramazan ayının gerçek gayesini sabote etmeye yönelik olduğuna dikkat çekti.

“Ramazan nefsi ıslah etme ayıdır nefsi azdırma ayı değil”

Ramazan mektebinin öncelikli amacının insanın nefsinin terbiye edilmesi olduğunu hatırlatan  Yücel, “Ramazan mektebinin hikmeti insanın nefsini terbiye etmeye yöneliktir. Toplumsal bazı sıkıntıları görme, fakirin, yoksulun halinden anlamamız için Rabbimiz bizlere oruç tutmamızı farz kılmıştır. Ramazan ayında eğlenceler düzenleyenlere bakıldığında, İslami bir hassasiyeti olmayan insanlardır. Kutsala saygısı olmayan ve Ramazan ayına saygısı olmayan kesimlerin burada bu tür gayr-i İslami eğlence düzenledikleri aşikârdır. Burada sadece Ramazan adını kullanarak münkeratlarına alet ettiklerini görmekteyiz. Adeta bu mübarek Ramazan ayı sanki eğlence ayıymış gibi bir algı oluşturmaya çalışmaktadırlar. Halbuki Ramazan nefsi ıslah etme ayıdır, bu isimler altında insanlara günah işletme, nefsi azdırma ayı değildir. İslami hassasiyet taşıyan hiçbir Müslüman oralara gidemez gitmemelidir.” diyerek olaya tepki gösterdi.

“Münkeratın olduğu yerde de Müslümanın işi olmaz”

Ramazan ayında yapılan bu eğlencelerle ramazan ayının gaye ve hikmetinin sabote edilmeye çalışıldığını da dile getiren Yücel, “İnsanlar bu sayede namazdan alıkonuluyor. Ezan sesine bir saygısızlık yapılarak Ramazan ayının içeriğini sabote etme çabası içerisine girilmektedir. Bu sadece bu bölgeyle sınırlı değil. Birçok alanda da bu tarz eğlenceler yapılmaktadır. Müslümanlar bu tür etkinlikler karşısında tavır takınmalı ve asla bu tür etkinliklere gitmemelidir. Çünkü oralarda münkeratlar işleniyor. Münkeratın olduğu yerde de Müslümanın işi olmaz” diye konuştu. 

“Eğlenceler teravih namazlarına denk getiriliyor ve ezan sesine dahi müsaade edilmiyor”

Bu arada İpekyolu ilçesi Karşıyaka Mahallesi sakinleri ise söz konusu eğlencelerin tamamen siyasi olduğunu ve Ramazan`la hiçbir alakasının olmadığını belirterek, iftar saatinden hemen sonra başlayan eğlencelerin gece yarılarına kadar devam ettiğini ve ezan okunduğu esnada bile müziğin sesinin kısılmadığını ve teravih namazına bilerek denk getirildiğini belirttiler. (Murat Dalgın-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir