• DOLAR 32.513
  • EURO 34.559
  • ALTIN 2497.848
  • ...
Hayrın Yolcuları Derneği`nden  Kudüs ile ilgili basın açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya  Hayrın Yolcuları Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Cuma namazı çıkışı Yeni Camii önünde bir basın açıklaması yaptı.

Mahmut Yayla`nın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından, basın açıklamasını Hayrın Yolcuları Derneği  üyesi Murat Yalçın okudu.

Kudüs`ün ilahi vahye dayalı bütün dinlerce kutsal sayılan bir mekân olduğuna değinen Yalçın,” Kudüs, ilahi vahye dayalı bütün dinlerce kutsal sayılan bir mekândır. Bu mekâna kutsiyet atfedilmesinin sebeplerinin başında Yüce Mevla'mızın biz insanları karanlıklardan aydınlıklara çıkarmak üzere gönderdiği kutlu Peygamberlerinin birçoğunun bu şehirde yaşamış olmalarından kaynaklandığını,  bununla birlikte Müslümanların ilk kıblesi ve kutsal mescitlerin üçüncüsü olan Mescid-i Aksa'yı bağrında barındırması ve Resul-i Ekrem'in (sav) İsra ve Miraç mucizelerine tanık olması da bu mübarek beldenin mukaddesatının sebeplerindendir.dedi.

“Bu mukaddes beldemizin hürmeti çiğnenmektedir

Genelde bütün ilahi dinlerce özelde de biz Müslümanlarca kutsiyetinde şüphe bulunmayan ve Beyt-i Makdisi bağrında bulunduran Kudüs'ümüz, yıllardır Siyonist katillerce işgal altında tutulduğunu belirten Yalçın, "Rabbimizin ayetleriyle övdüğü mübarek belde şu an Siyonistlerin zulüm mekânı haline gelmiştir. Barış ve adaletin müjdesi, güzel ruhların beldesi, bütün dinlerin sinesi olan Kudüs'ümüzün sokakları caddeleri şimdi kan ve gözyaşı ile yıkanmaktadır. Mukaddes beldemiz tahribata uğratılmakta ve hürmeti çiğnenmektedir. Peygamberin miraç mekânı, mukaddes belde Kudüs, şimdilerde çağın firavunlarının cirit attığı mekân haline gelmiştir. Hz. İsa`nın, Hz. Musa`nın, Hz. Yahya ve Hz.  Zekeriya'nın diyarı sevgili Kudüs'ümüz şimdi Siyonistlerin işgaline uğramış, asıl sahipleriyle arasına utanç duvarları çekilmiştir."     şeklinde konuştu.                

Mescidin büyük bir bölümü ibadete kapatıldı

Yalçın konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Siyonistlerin elinde Kudüs esir, Mescidi Aksa rehindir Siyonistlerin Süleyman mabedini ortaya çıkarma bahanesiyle, Mescidi Aksa'nın altını oyarak yıkmaya çalıştıklarını, Mescidin büyük bir bölümünün ibadete kapatıldığını, 50 yaşın altındaki Müslümanların  Mescid-i Aksa'ya girişlerine izin verilmediğine, dışarıdan giden Müslümanlar bile Siyonistlerden izin almadan Mescidi Aksa'yı ziyaret edememektedirler. Siyonistler Mescidi Aksa'nın kutsiyetine halel getirmekte, ibadet eden Müslümanlara saldırmakta, onları katletmektedir.”  

Kudüs'ü ve Mescidi Aksa'yı işgalden kurtarmak için çaba göstermek her Müslüman'ın İslami sorumluluğu olduğunu vurgulayan Yalçın,” Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı işgalden kurtarmak için çaba göstermek her Müslüman'ın İslami sorumluluğudur. Kudüs işgal altında durdukça, Mescidi Aksa ve Müslümanlar Siyonistlerin zulmüne maruz kaldıkça, bizler vebal altındayız. Tarihi süreçte bu toprakların sadece İslam'ın adaleti ile sükûnet bulduğunu ve huzura kavuştuğunu da göz önüne alarak, akıtılan kanların, kirletilen ırzların ve katledilen masum yavruların kurtuluşu için dünya Müslümanlarının harekete geçmesi elzemdir. Rabbimizce kutsiyet atfedilen mübarek toprakların ve Mescid-i Aksa'nın esaret zincirlerinden kurtulup özgürlüğe kavuşması ve gerçek sahiplerine iadesi için çalışmak, sıradan bir fertten, en büyük topluluklara kadar her kesin ve her kesimin hassasiyet göstermesi gereken bir konudur. Şunu unutmayalım, Kudüs'ün özgürlüğü için mücadele eden Filistinli Müslümanlar, aynı zamanda dünya Müslümanlarını temsilen orada mücadele ediyorlar. Bizim adımıza orada savaşıyorlar. Bu nedenle orada mücadele veren Müslümanlara maddi ve manevi destek olmak bizler için bir borçtur. Kudüs'e Selahaddinî bir şuur ve bilinçle sahip çıkmalıyız. Kudüs ve Mescid-i Aksa, yeni Selahattinler bekliyor,  Kur'an ve sünnete sahip çıkarsak, mücadelemizi İslami temellere oturtursak, işte o zaman içimizden Selahattinler çıkacak.  İşte o zaman hem biz azad olacağız, hem de Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturacağız. Bu gün Dünya Kudüs günüdür. Bu gün Ümmetin Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma günüdür. Bizler şuna inanıyoruz ki, Kudüs özgür olursa, ümmet özgür olacak. Kudüs esaretten kurtulursa ümmetin özgürlük kapısı açılacak. Kudüs'ün özgürlüğü demek Siyonist İsrail'in sonu demektir.” ifadelerine yer verdi.

Yapılan basın açıklamasının ardından halk sessiz bir şekilde dağıldı.      ( Recep Fidancı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir