• DOLAR 32.596
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2493.199
  • ...
Kâhta Çağrı-Der iftar yemeğinde üye ve gönüllüler ile buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çağrı-Der `in her sene Ramazan ayında düzenlemiş olduğu üye ve gönüllülerin katılımıyla gerçekleşen iftar yemeğine bu yıl da yoğun katılım oldu. İftar yemeğine katılanlar duygulularını anlattılar.

Hz Muhammed`in; “Kim bir oruçlunun orucunu bir hurma tanesiyle bile olsa açmasına vesile olursa, onun da oruç tutmuş gibi sevap kazanır” hadisine dikkat çeken Ayhan Aktan, “Çağrı-Der`in Düzenlemiş olduğu iftar yemeğine katılan onlarca insanın oruçlarından hissedar olduk. Bu iftar yemeği vesilesi ile uzun süre iş ve okul ortamından dolayı görüşemediğimiz arkadaşlarımızla görüşme fırsatımız oldu.” dedi.

Fırıncı olması münasebetiyle sürekli ateş önünde iftar yaptığını dile getiren İsmail Bozkurt, “Ben bir fırıncı olarak sürekli işyerinde ateşin önünde çalışıyorum ve ezan okuduğunda iftarımı da o kızgın ateşin karşısın da çalışarak açıyorum. Bu tür programlara katılmak için ise işimizi erkenden bitirip iftar yemeklerine katılmaya çalışıyoruz. Gerçekten bizim için anlatılmaz bir duygu. Gençlerle beraber iftar açmak güzel bir duygu. Allah Çağrı-Der` den razı olsun.'' diye konuştu.

Düzenlenen iftar yemeğinin kendisini duygulandırdığını söyleyen Fatih Fırat ise “Ben Bölükyayla (Mazel) köyünden iftar programına geldim ve Kâhta Çağrı-Der` in düzenlemiş olduğu bu iftar programı bizi çok duygulandırdı. Bu vesile ile bu mübarek günlerde toplu iftar yemeklerinde, bizimde dualarımızla inşallah Müslüman ve Mustazaf halklar kurtuluşa ererler.'' dedi.

İslam ümmetini vahdete kavuşmasını dileyen Kenan Avcı da “Biz burada bir iftar yemeği yedik ve Müslüman kardeşlerimiz ile bir araya geldik. Selamlaştık, birbirimize sarıldık ve muhabbet ettik. İnşallah bu vesile ile yaptığımız dualar tüm İslam ümmetini vahdetine vesile olur.'' diyerek duygularını dile getirdi.  (Mehmet Eren - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir