• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
Mahalleli itfaiye rehin alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin- Nusaybin`de ilçesinde yaşanan uzun süreli su kesintileri halkı canından bezdirdi. Son yaşanan su kesintilerinden dolayı çileden çıkan mahalle sakinleri belediye tepki olarak itfaiye aracı ve 3 itfaiye erini rehin aldı.
 

Nusaybin İpekyolu mahallesinde su kesintilerinden şikâyetçi olan vatandaşlar Dalin sokaktan geçen Mardin Büyükşehir Belediyesine ait Nusaybin Belediyesi itfaiye aracı ve 3 erini rehin aldı.

Su kesintilerine tepki gösteren vatandaşlar sokağa giren itfaiye aracının sokaktan çıkmasına izin vermedi.

Ellerindeki su bidonlarıyla sokak başında oturan kadınlar, su kesintilerinin giderilmesine yönelik belediye yetkililerinden kendilerine bir söz verilinceye kadar itfaiyeyi mahallede tutacaklarını söyledi.

Yaklaşık 1 saat boyunca itfaiye aracı ve 3 personelinin çıkmasına izin vermeyen vatandaşlar, mahalle muhtarı Şahabettin Akıncı`nın Mardin Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle yaptığı görüşme sonrasında itfaiye aracının sokaktan çıkmasına izin verdi.


Mahallede yapılan su şebekesinin 15 – 20 hane için yapıldığını belirten Halime Acar, mahallede hane sayısının 400`e ulaştığını ve su şebekesinin yetersiz kaldığını söyledi.

Mardin ve Kızıltepe'ye giden içme suyu şebekesinin mahallelerinden geçtiğini ifade eden mahalle sakinleri, bir çözüm bulunmaması durumunda su şebekesini kapatacaklarını belirttiler.

Geçtiğimiz günlerde de Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı MARSU ekipleri Beyaz Su İçme Şebekesinde yapacağı çalışma nedeniyle sahur vaktinde ilçenin tümünün suyunu kesmiş,  çalışmanın aynı günün akşamına doğru biteceğini söyleyen ekipler, 2 gün geçmesine rağmen ilçenin birçok mahallesine su verememişti. (Cihat Şayık –İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir